Reklam
Tarih : 2025-06-26 00:01:47

CHP Genel Başkanı Özel: CHP iktidarında AB'ye tam üye olacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Büyükçekmece Millet İradesine Sahip Çıkıyor Mitingine katıldı. 

Özel, konuyla ilgili "Şimdi önümüzdeki seçimde Türkiye’yi AK Parti’den alacak Ekrem İmamoğlu. Şimdi o zaman zamanı da gelmişti. Buradan Ekrem Başkan’ın ilk yola çıktığı Beylikdüzü’nden ve burada 31 yıl boyunca atom karınca gibi çalışan Hasan Akgün’ün hemşerilerinin önünde, bir de anneannem Selanikli, dedem Üsküplü, akrabalarımın gözüne baka baka Erdoğan’a diyorum ki hatta önce şunu söyleyelim bir tekrar edin. Ey Erdoğan, sandığı getir, adayımı bırak. Adayımı yanımda, sandığı önümde istiyorum. İşte bu sandık gelince, ne zaman istiyoruz? Artık bunun adını koyalım. Bugün çıkan anketlerde kararsızlar dağıtılmadan, Adalet ve Kalkınma Partisi yüzde 30’un altında. Cumhuriyet Halk Partisi kararsızlar dağıtılmadan 4-4.5, dağıtılınca 6-7 puan ileride" dedi.

Türkiye'nin son 23 yılda envanterine sadece 30 tane uçak ilave edebildiğini bildiren Özel, şunları söyledi:

"Son 12 yıldır tek bir uçak yok. F35’in parasını verdik, programdan atıldık. S400 yüzünden bu başımıza geldi. Ama S400’ü aldık, kullanamıyoruz. Tepemizde füzeler uçuyor. Hangarda tutuyoruz. Böyle günde bile kuramıyoruz. F16’lara modernizasyon; ona bile izin vermiyorlar. Yunanistan’ın F16’sı modernize olmuş. Bizimki onu göremiyor, o bizi görüyor. Yunanistan’da F35 var, İsrail’de F35 var. Durumumuz envanter olarak kötü. Bunların giderilmesi lazım. Eurofighter’in Türkiye’ye verilmesi lazım. Her gittiğim toplantıda hem bunu söylüyorum, hem Avrupa Birliği’ne tam üyelikle ilgili kararlılığımızı ifade ediyor, onların desteklerini imza altına alıyorum. Buradan bütün gençlere sesleniyorum: Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında hızla Avrupa Birliği’ne tam üye olacağız. Hem yasaksız Türkiye, hem vizesiz Avrupa’yı biz sağlayacağız. Söz veriyoruz gençlere."

CHP Genel Başkanı Özel, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Değerli Büyükçekmeceliler; bu sıcak günde, bu zor günde, bu kasvetli günde bugün hep birlikte olduk. Bundan sonra bugün olduğu gibi çağrıldığınız her toplantıya gitmenizi, verilen her görevi yapmanızı, iradenize, ilçenize, şehrinize, ülkenize sahip çıkmanızı, bugünkü enerjiyle, bugünkü inançla bu büyük mücadeleyi sürdürmenizi bekliyorum. Var mıyız? Hazır mıyız? Hazır mıyız? Nereye gidiyoruz? Hep beraber el ele, omuz omuza, yılmadan ve durmadan Atatürk’ün partisini iktidara götürüyoruz. Var mıyız? Hazır mıyız? O zaman yürüyelim mi arkadaşlar? Yürüyelim arkadaşlar, haydi bakalım."

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.