Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-12 10:32:00

Türkiye'de kadın hareketinde bir ilk: bu etkinlik SES getirecek


8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde dernek tarafından düzenlenecek Kadın Mentörlük Yürüyüşü etkinliğinde katılımcıların deneyimlerini açık alanda yapacakları yürüyüşte paylaşması ve dayanışmanın oluşması hedefleniyor. Etkinliğe katılmak isteyen kadın liderler, 26 Şubat tarihine kadar başvuru yapabilecek.
 
Toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmak, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na ulaşmak ve bu sayede Türkiye'de ve dünyada eşitliğin, barışın hâkim olduğu bir dünya düzeni için dayanışmayı desteklemek üzere kurulan SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın liderlerin deneyim ve bilgilerini paylaşacağı Kadın Mentörlük Yürüyüşü etkinliğini düzenliyor.
 
Dünyada kadın liderliğini desteklemek üzere kurulan Vital Voices Derneği'nin global bir projesi olan Kadın Mentörlük Yürüyüşü, Türkiye'de ilk kez SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştiriliyor. Kadın Mentörlük Yürüyüşü kapsamında 8 Mart 2020'de dünyanın 80 faklı ülkesinde 165 ayrı etkinlik organize edilirken; İstanbul'daki etkinliğin en geniş katılımlı etkinlik olması bekleniyor.
 
SES Kadın Mentörlük Yürüyüşü nedir?
SES Kadın Mentörlük Yürüyüşü etkinliği kapsamında; yaşamda mücadele sonucunda bir varoluş sergilemiş “deneyimli kadın liderler (mentör)” ile mücadelenin ilk sürecini başarıyla geçmiş ama önünde gidilecek uzun bir yolu olan “gelişme sürecindeki kadın liderler (mentee)”, Nişantaşı Sanat Parkı'nda bir araya gelecek ve yürürken deneyimlerini paylaşacak. Mentör ve Menti olmak isteyen liderler web sitesi üzerinden yaptıkları başvurular sonucunda seçilecek.
 
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.