Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-13 12:28:00

Cisco’dan, endüstriyel nesnelerin interneti için kapsamlı güvenlik mimarisi

Gelişmiş anomali tehditlerini tespit eden Cisco Cyber Vision ile endüstriyel varlıkları hedef alan siber güvenlik tehlikeleri gerçek zamanlı olarak tespit edilebiliyor. Edge Intelligence çözümü ise çoklu buluta ve tesis içindeki noktalara veri gönderimini sorunsuz hale getiriyor.

 

AĞLAR günümüzde; enerji, ulaşım ve imalat gibi kritik altyapıları destekleyen operasyonel teknolojilerin belkemiği haline geldi. Üretimlerini iyileştirmek, maliyetlerini yönetmek ve güvenlik performansını artırmak isteyen kurumların, bu sistemlerde tutulan verilere gerçek zamanlı erişim yönündeki talepleri artıyor. Cisco da Barcelona’da gerçekleşen Cisco Live etkinliğinde hem IT hem de OT ortamlarında daha fazla görünürlük sağlayan ve endüstriyel süreçleri koruyan IoT güvenlik mimarisi çözümünü tanıttı. Güvenlik operasyon merkezlerinde IT ve OT’yi bir araya getirerek gelişmiş bir anomali tespit sistemi sunan Cisco’nun yeni çözümleri sayesinde kurumlar, verimliliklerini artırabilecek, daha isabetli ticari kararlar alabilecek ve dijitalleşme süreçlerini hızlandırabilecekler.

 

Didem Duru: Kıyıda köşede kalmış ağ ortamları bile bütünüyle görülebilmeli

 

Kritik altyapı ortamlarında gittikçe daha fazla görülen siber güvenlik tehditleri ciddi riskler teşkil etmeye devam ediyor. ARC Advisory Group Başkan Yardımcısı Sid Snitkin konuyla ilgili olarak, “Cihazlardaki ve bağlantılardaki değişimler hızla tespit edilmeli, hassas noktalar değerlendirilmeli ve kurumun güvenliği sarsılmadan müdahale edilmeli” yorumunda bulundu. Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru da şunları söyledi: “Kurumlar, siber tehdit riskini hafifletebilmek ve endüstriyel süreçlerini optimize edebilmek için en kıyıda köşede kalmış ağ ortamlarını bile bütünüyle görebilmelidir.”

 

İşte Cisco’nun yeni IoT güvenlik mimarisi:

 

• Endüstriyel Ağ Ortamının Güvenliğini Sağlamak: Cisco Cyber Vision, Cisco’nun Endüstriyel Nesnelerin İnterneti ağ kurma portföyünde yer alan ve endüstriyel varlıkların otomatik olarak bulunmasını sağlayan ilk yazılım tabanlı güvenlik çözümü. Bağlantılı varlık trafiklerinin analizlerini yapıp tehditlerin bir operasyonel ortamdan diğerine geçmesini önleyen Cisco Cyber Vision; çalışma süresini, verimliliği ve güvenliliği etkileyen, endüstriyel varlıkları ve süreçleri riske atan tehditlerin gerçek zamanlı olarak takip edilebildiği Cisco Talos istihbarat altyapısını kullanıyor.

 

• Edge’den Multi-Cloud’a Veri Yönetişimi: Cisco’nun endüstriyel ağ kurma özelliğiyle entegre olan Cisco Edge Intelligence, çoklu buluta ve tesis içindeki noktalara veri gönderimini sorunsuz hale getirerek kurumların rekabet gücünü artırıyor ve yaşam döngülerinin başından sonuna kadar tüm kritik noktalarda işletmelerin verileri daha iyi yönetmelerine yardımcı oluyor.

 

Cisco Hakkında

Cisco, 1984 yılından bu yana erişim ve yönlendirme teknolojileri ile birlikte internetin çalışmasını sağlayan ve buna ek olarak collaboration, veri merkezi ve siber güvenlik teknolojileri alanında da ürün ve çözümler sağlayan teknoloji lideridir. Çalışanlarımız, ürünlerimiz ve iş ortaklarımızla birlikte toplumun güvenli bir şekilde bağlantı kurmasını ve yarının dijital fırsatlarına bugün erişmesini sağlıyoruz.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.