Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-08 12:34:17

Bakan Karaismailoğlu, Malatya'da açıklamalarda bulundu

Bakan Karaismailoğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bu bölge, güzel şehirlerimiz, Malatyamız her zaman afet bölgesi olarak kalmayacak tabii ki. Üretimiyle, ticaretiyle, kültürüyle anılmaya devam edecek. Biz de bölgemizi yeniden ayağa kaldırana kadar da yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın, analarımızın, büyüklerimizin yüzü yeniden gülene kadar da durmayacağız.

Geçmişten geleceğe uzanan çok daha güçlü ve gelişmiş bir bölgeyi hep birlikte inşa edeceğiz. Devletimizin tüm imkanlarını seferber edecek, bölgemizi Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmaya karar verdik.

Depremlerden bin 275 kilometre demiryolu hattımız etkilenmişti. Bunun bin 182 kilometresinde çalışmaları tamamlayarak ilk anda trafiğe açtık. Toplam 93 kilometrelik demiryolu hattının yeniden açılması için de faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Afet bölgesine gönderilen 394 yolcu trenimizle 100 bini üzerinde yolcumuzu tren yolu ile taşıdık. 64 yük trenimizle 965 vagonluk yardım malzemesini trenlerimizle bölgelerimize ulaştırdık.

Malatya Garı da dahil olmak üzere istasyonlarda yolcu ve personel servis vagonlarıyla misafirhanelerde, sosyal tesis ve şantiyelerde toplam 6 binin üzerinde vatandaşımızın konaklamasını sağladık. Halen barınma hizmeti de vermeye devam ediyoruz. İstasyonlarımız ve yolcu vagonlarımızda depremzedelerimizi misafir etmeye devam ediyoruz.

Malatya’da da 21 yolcu vagonu afetzedelerimizin konaklaması için tahsis edilmiştir. Gaziantep’teki   GAZİRAY şantiyesinde de Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projesi kapsamında yer alan Nurdağı ve Toprakkale şantiyesinde de vatandaşlarımız için konaklama imkanı sağlamaya da devam ediyoruz.

Malatya’dan hareket eden 108 trenle binlerce vatandaşımızı taşıdık. Depremlerde Malatya’da Bakanlık personelimizden ve kıymetli ailelerinden maalesef kaybettiklerimiz oldu. Hepsine Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz.

Malatya Çetinkaya- Malatya Yolçatı hat kesimlerinde gerekli kontroller yapılarak, tren trafiğine açılmıştır. Malatya il sınırından geçen Malatya-Doğanşehir arası acil kullanımlar için de açılmıştır.

Yasımız ve azmimiz birbirine karıştırmıştır. Gözyaşımız ve alın terimiz birlikte akmaktadır. Elbette  bu felaketi unutmayacağız ama umutları yeniden yeşertecek ve bu acı günleri bir daha yaşamamak üzere tarihe hep birlikte gömeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.