Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-19 12:55:00

Korona gölgesinde babalar günü

Türkiye’nin en büyük izinli veritabanına sahip online araştırma şirketi DORinsight tarafından yapılan araştırma, koronavirüs salgınının Babalar Günü’ne etkilerini ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 67’si Babalar Günü’nü babalarının evine giderek kutlayacağını belirtirken, yüzde 78’lik kesim alacakları hediyeyi önceden planladığını söyledi.

Hitay Holding bünyesinde bulunan, Türkiye’nin en büyük izinli veritabanına sahip online araştırma şirketi DORinsight, bu yıl koronavirüs gölgesinde kutlanacak olan ‘Babalar Günü’ ile ilgili bir tüketici davranışları araştırması yaptı. 13-16 Haziran tarihleri arasında online olarak tamamlanan araştırmaya 18 yaş üstü, Türkiye kent temsili Babalar Günü’nde babasına hediye almayı planlayan 3.285 kişi katıldı.

Babaların hediyeleri hazır

Yapılan araştırmada katılımcıların yüzde 51’i babalarına özel günlerde, yüzde 41’i özel gün beklemeden içlerinden geldiği her zaman, yüzde 8’i ise her iki koşulda da hediye aldıklarını belirtti. Katılımcıların yüzde 78’i babalarına alacakları hediyeyi önceden planladıklarını söyledi.

Babalar Günü tekstili hareketlendirecek

Katılımcıların yüzde 33’ü bu yıl babalarına giyim eşyası/kıyafet almayı planladıklarını belirtirken, bu kategoriyi yüzde 8 ile ayakkabı, yüzde 7’şer oranla saat ve tıraş makinesi, yüzde 5 ile parfüm, yüzde 3’er oranla güneş gözlüğü, saç/sakal kesme makinesi, tamir aletleri, bahçe aletleri ve bilgisayar izledi. Çalışmaya katılan annelerin yüzde 92’si eşlerine Babalar Günü’nde hediye aldıklarını dile getirdi.

Katılımcıların yüzde 58’i Babalar Günü hediyesi için ortalama olarak 100 ila 500 TL, yüzde 28’i 100 liraya kadar, yüzde 14’ü ise 500 lira ve üzeri bütçe ayırmayı planladıklarını dile getirdi. Katılımcıların yüzden 53’ü pandemi sürecinde Babalar Günü’nde alacakları hediye için ayıracakları bütçeyi düşürmeyeceğini, yüzde 47’si ise düşüreceğini kaydetti.

Çocuklar annelerine daha pahalı hediye alıyor

Katılımcıların yüzde 77’si annelerine daha pahalı hediye aldıklarını dile getirirken, yüzde 60’ı babalar günü hediyelerini internet üzerinden, yüzde 40’ı ise mağaza, pazar ve marketten alacağını söyledi.

Her şeye rağmen ev ziyareti gündemde

Katılımcıların yüzde 67’si Babalar Günü’nü babalarının evlerine giderek kutlayacaklarını, yüzde 20’si görüntülü konuşmayla, yüzde 13’ü ise telefonla kutlayacaklarını belirtti. Katılımcıların yüzde 73’ü çocuklarından hediye bekleyeceklerini dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.