Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-11 10:12:00

Paşabahçe Mağazaları’ndan sefer alınlık

Koleksiyonda tarih boyunca savaşlarda atların başlarının korunması için, alın ve burun bölgesini kaplayan ‘Sefer Alınlık’ objesi dikkat çekiyor.

 

 

11.03.2020 – Anadolu topraklarında binlerce yıldır var olmuş sayısız uygarlığın kültürel ve sanatsal birikimini cam ve ustalıkla birleştirip yeniden yorumlayarak gelecek nesillere miras bırakmak için çalışmalarını sürdüren Paşabahçe Mağazaları, “Tarih-Kültür-Cam” Koleksiyonları’na “Kayıp Hazineler” Koleksiyonu ile devam ediyor.

 

Tarih boyunca savaşlarda atların başlarının korunması için, alın ve burun bölgesini kaplayan alınlıklardan esinlenerek tasarlanan ‘Sefer Alınlık’ objesinin üzerindeki desenler, Los Angeles Sanat Müzesi’nde sergilenen 16. yüzyıl Osmanlı tombak at alınlığından ve Rusya Hermitage Müzesi’ndeki at alınlığının hatai ve floral bezemelerinden esinlenerek yapıldı. ‘Sefer Alınlık’ üzerindeki rölyef desenlerin tümü, 24 ayar altın, varak ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlandı.

Alınlıklar, savaşların yanı sıra devlet törenlerinde ve askeri merasimlerde atlarda ihtişam arttırıcı bir unsur olarak da kullanıldı. Avrupa müzelerinde, kuşatma ve savaşlardan ele geçirilen çok sayıda Anadolu kökenli askeri araç gereç bulunmaktadır.

 

Kayıp Hazineler koleksiyonunda yer alan Sefer Alınlık ile diğer koleksiyon ürünlerini Paşabahçe Mağazaları’ndan ya da www.pasabahcemagazalari.com adresinden inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

 

Paşabahçe Mağazaları Hakkında

 

Cam sektörünün küresel oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu şirketlerinden Paşabahçe Mağazaları A.Ş. özgün, modern, yenilikçi ve müşteri odaklı yapısıyla sofra ve mutfak eşyaları zincir mağazacılığı alanında Türkiye’de lider konumdadır. ‘Yaşam’ ve ‘Butik’ konseptleriyle cam, seramik, porselen, ahşap, çelik sofra ve mutfak eşyalarının yanı sıra dekoratif koleksiyon ürünlerini de müşterilerinin beğenisine sunan Paşabahçe Mağazaları, bugün Türkiye ve yurt dışında toplam 56 mağaza ile hizmet vermektedir.

www.pasabahcemagazalari.com store.pasabahce.com


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.