Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-29 16:35:57

İmamoğlu: "Sırtınızı bu milletin gençlerine yaslayın, gerisini düşünmeyin"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, “300 Günde 300 Proje” maratonu kapsamında düzenlenen; “İSKİ Ümraniye ilçesi içme suyu yatırımları”, “İSKİ Anadolu yakası dereleri ıslahı ve bakım-onarım projesi”, “İSKİ Anadolu yakası içme suyu malzemeleri lojistik merkezi” açılışları ile “Alemdağ Caddesi düzenleme projesi temel atma töreninde” konuştu.

“İstanbul'da değişim, artık geri döndürülemez” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“İstanbul başardı ve kesinlikle yerel yönetim anlamında, yeni bir dönemin köklerini saldı. İstanbul'da yaşamın yeni normalleri var. Mesela; İstanbul'da eskiden dere yataklarında yapılaşma konuşulurdu. Şimdi ise, İstanbul'un dere yataklarında yaşam vadileri, yeşil alanlar konuşuluyor. İstanbul'da eskiden su baskınları normaldi, taşkınlar normaldi, Kurban Bayramı geldiğinde Boğaz’ın kana sulanması normaldi. Şimdi artık bu görüntülerin yaşanmaması normal. Yağmur suyu, atık su kanallarının ayrılması, derelerin ıslah edilmesi, altyapının sürekli iyileştirmesi normal. Eskiden ucundan, kıyısından imara açma hevesiyle kent ormanlarının vatandaşımıza kapatılması normaldi. Şimdi ise, milyonlarca insanımızın kent ormanlarını kullandığı bir ortam normal.”

“İstanbul'da her gün bir soruna çözüm üreten, çok çalışan bir ekibiz” diyen İmamoğlu, “150 Günde 150 Proje” diyerek başlattıkları kampanyayı, “300 Günde 300 Proje” olarak revize ettiklerini hatırlattı.

Bu sabah Ankara’da bir araya geldiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş’ın selamlarını vatandaşlarla paylaşan İmamoğlu, “Sayın Mansur Yavaş'la birlikte bizler hem kentlerimizde yapılmayan işleri daha güçlü yapmaya hem de memleketimizin her noktasına çalışkanlığı, üretimi, iyi iş yapmayı, hesap verebilirliği örnek olarak yaşatmanın, göstermenin sorumluluğunu üstlendik. Sadece Haziran 2023 - Nisan 2024 arasında bile, 10 ayda göreceksiniz İstanbul'da yapılmayan, engellenen, elimizden alınan, millete ait olan yerlerin kapkaççı gibi elimizden alındığı ortamları sona erdirecek, İstanbul’da imzalanmayan kredilerle alınamayan otobüsler, imzalanmayan kredilerle ya da onaylanmayan proje olaylarıyla başlanamayan metroları nasıl hızla başlatacağımızı 16 milyon İstanbulluya göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yönetimde başarının formülünün kolay olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“’Her şeyi ben bilirim’ diyen kimse olmayacak. Yalnızca liyakati olan insanlarla çalış. Kim olduğuna bakma. ‘Eşim, dostum, akrabam, damadım, kızım, oğlum’ deme. Vatandaşınla çalış, vatandaşınla. Milletin sesine kulak ver. Onun gözünün içine baka baka onu dinle. Onunla konuş. Onun derdini anla. Derdine çözüm bul. Siyaseti, yöneticiliği, bir zenginleşme aracı olarak değil, manevi takvim ve bir vicdan borcu olarak yap. Bu kadar basit. Yeni bir dönem başlatacağız. 86 milyon insanımıza söylüyorum: Sırtınızı bu milletin gençlerine yaslayın, gerisini düşünmeyin. Gençlerle bu memleketi yöneteceğiz. 14 Mayıs'tan sonra biz bunu yapacağız.”

Alandan “İktidar, iktidar” seslerinin yükseldiğini duyan İmamoğlu, konuşmasını, “İktidar, ne için? 86 milyon milletin iktidarı için iktidar; bir avuç insanın iktidarı için değil. Bu kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bu açtığımız ve başladığımız projelerimiz; Ümraniye’mize ve İstanbul’umuza hayırlı ve uğurlu olsun. Sizlere yürekten söz veriyorum: Bütün zorluklarımıza rağmen, 11 ilimizde yaşadığımız acılarımıza rağmen, deprem bölgesindeki o acılarımızı, kaybettiğimiz canlarımıza olan borcumuzu nasıl ödeyeceğiz biliyor musunuz? Milletimiz iç daha çok çalışarak ödeyeceğiz. İşte bu şekilde ne olacak? Her şey çok güzel olacak” sözleriyle noktaladı.

İSKİ’nin yaptığı çalışmalarla; Ümraniye’deki içme suyu altyapı çalışmaları ile ilçedeki düşük su basıncı problemi giderilirken, başta Ümraniye olmak üzere, tüm Anadolu Yakası’nın içme suyu kalitesi arttırıldı. Yağışlarda, sel ve taşkınlarını önleyen dereler de titiz çalışmalar sonucu ıslah edildi. Marmara Denizi, Karadeniz ve İstanbul Boğazı’nı kirleten atık suların kesilerek atık su arıtma tesislerine ulaştırılması sağlandı. Alemdağ Caddesi de yeni tasarımıyla, yaya ve engelli kullanımına uygun hale getiriliyor.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.