Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-12 12:01:00

Türkiye’nin ilk açık kalp ameliyatlarından birinin çocuk kahramanı, Vildan Gümrükçü Seymen

VİLDAN GÜMRÜKÇÜ SEYMEN; 14 YAŞINDA KALP AMELİYATI İLE HAYATA TUTUNMUŞTU.

1962’DEN GÜNÜMÜZE… 58 YILDIR O KALPLE YAŞIYOR!

Yıl 1962, henüz 14 yaşında olan Vildan Gümrükçü Seymen’in hayatta kalmak için tek çaresi vardı; kalp ameliyatı olmak. Ancak o dönemde, dünyada açık kalp ameliyatları daha yeni başlıyordu, çok az sayıda hastada denenmişti. Türkiye’de bu kararı vermek Vildan’ın anne- babası için çok zordu. “Olmak ya da olmamak” arasında gidip gelen aile, Vildan için tek şans olan o ameliyat kararını verdiler. Oldu da… Vildan o günden bu güne tam 58 yıldır tamir edilen kalbiyle yaşıyor.

Şimdi 72 yaşındaki Vildan Gümrükçü Seymen ona bir ömür kazandıran o günü ve sonrasını Çocuk Kalp Vakfı tarafından düzenlenen “Kalpten Kalbe Paylaşım” toplantısında, anlatacak…

Dünyada her yıl bir milyon, ülkemizde de her yıl yaklaşık 15 bin bebek doğumsal kalp hastalığı ile dünyaya gözlerini açıyor. Çocuklarda kalp hastalıklarına yönelik farkındalık oluşturabilmek amacıyla dünyada ve ülkemizde “7-14 Şubat Doğumsal Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası” olarak kutlanıyor. Bu kapsamda 13 Şubat 2020, Perşembe günü saat 11.00’de, Rahmi Koç Müzesi’nde, başkanlığını Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu’nun yaptığı Çocuk Kalp Vakfı ülkemizde çocuk kalp hastalıkları konusunda yeterli bilgi ve duyarlılık oluşturabilmek amacı ile “Kalpten Kalbe Paylaşım” toplantısı düzenliyor.

 

Hastalar uzmanlarla buluşuyor, anılarını paylaşıyor

“Doğumsal Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası” kapsamında düzenlenecek olan etkinlikte, doğumsal kalp hastalığı ile doğan; bebeklik veya çocukluk döneminde yapılan ameliyat ve tedavilerle hayata döndürülmüş çok sayıda hasta, uzmanlarla bir araya gelecek. Erişkin yaşlara gelen, çeşitli meslekleri olan, aktif bir yaşam süren, yetişkin gönüllüler, etkinlikte anılarını, deneyimlerini paylaşacaklar.

Çocuk Kalp Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu doğumsal kalp hastalığı ile doğan bebeklerin zamanında yapılan tedavi ve ameliyatlar ile yüzde 90’dan fazla oranda sağlıklı bir hayata kavuşturabileceğini belirtiyor. Toplantıda ayrıca Acıbadem Sağlık Grubu Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yusuf Yalçınbaş ve Prof. Dr. Ersin Erek geçmişten günümüze çocuk kalp sağlığı ile ilgili yaşanan gelişmeler ve günümüzde ulaşılan düzey konusunda açıklamalar yapacaklar.

Ülkemizde her yıl kalp hastası binlerce çocuğun, yaşama tutunabilmesi için yapılması gerekenlere dikkat çekebilmek amacıyla düzenlediğimiz toplantımızda siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

 

Toplantı yeri ve zamanı:

Tarih: 13 Şubat 2020, Perşembe

Saat: 11.00 – 14.00

Yer: Rahmi Koç Müzesi, Konferans Salonu


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.