Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-28 15:14:04

Büyükşehir, 5 bini aşkın vatandaşın istihdam edilmesini sağladı

Merkeze farklı yetenek ve sertifikasyona sahip 34 bin 923 vatandaş bugüne kadar müracaat etti.  Adaylardan 13 bin 654 vatandaşın mezuniyetlerinin, aldıkları eğitime uygun personel arayışında olan 484 firmaya yönlendirmesi yapılarak, 5 bin 117 adayın istihdamı sağlandı.

İş ve Kariyer Merkezinin yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde tekstil, sağlık, gıda, hizmet, plastik ve petrol gibi alanlarda faaliyet yürüten firmalarla görüşme yapıldı. Bu görüşmeler çerçevesinde yönlendirmesi sağlanan 13 bin 654 kişi içerisinden 5 bin 117’si iş sahibi oldu.

İş ve Kariyer Merkezi, işe alım süreçlerinde de vatandaşlara yönelik desteğini sürdürüyor. Bu doğrultuda firmaların aday mülakatları için uygun ortamları yoksa mülakat yapılacak uygun ortamlar sağlanırken, uygun adayların fabrikaya transferleri ve mülakat sonrası tekrardan şehir merkezine getirilmesi için ulaşım desteği veriliyor.

Öte yandan Gaziantep Büyükşehir ve İŞKUR il müdürlüğü iş birliğinde engelli açığı bulunan firmalara engelli iş arayan adayların yeteneklerine uygun işe yerleştirilmesi yapılıyor.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.