Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-25 16:52:00

Beklentiler fiyatlandı (mı)?

 

 

PİYASANIN ROTASI

Beklentiler Fiyatlandı (Mı)?

Corona virüsünde güncel durumda vaka sayısı 425481 – tedaviye pozitif cevap veren 106798 – ölü sayısı 19279 kişiye ulaşmıştır. Virüsün biyolojik boyutunda çaresiz devam ederken, finansal piyasalar bol ve bedava parayı fiyatlamaktadır. İspanya’da bugün ölenler 738 kişiye ulaşarak günlük olarak rekor seviyeye ulaşmıştır. İtalya ve İspanya durumunun ne kadar vahim boyutta olduğunu ve duruma hafif derecede yaklaşmanın doğurabileceği sonuçları net olarak göstermektedir.

Trump’ın seçim öncesinde ABD ekonomisinin ani durmasına karşı tepkisi artarken insan hayatı ile ekonomik aktivite arasında seçim yapmak zorunda kalmaktadır. Ekonomiyi tekrar 15 gün içinde işlevsel hale getirmek isteyen Trump’a karşı eleştiriler yükselirken, virüs tehlikesi ABD için henüz geçmemiştir.

Fed önderliğinde likiditeye sınırsız boğulan piyasalar için finansal yapılabilecek aksiyonların sonuna gelirken bu beklentilerin önceden satın alındığı ve gerçekleşme durumunda satıldığı dikkate alınmalıdır. Finansal süreç tamamlanırken, biyolojik boyut konusunda aşı veya tedavi konusunda resmi açıklamaların gelmesi ve paha biçilemez insan hayatını kurtarıcı aksiyonların atılması gerekmektedir. Biyolojik boyut finansal boyutu tamamlamadığı sürece en kötüsü geride kaldı demek için çok erken olabilir. Sonuçta görünmez bir düşmana karşı savaş verilirken, karşımızdakinin doğa olduğunu unutmamak gerekiyor.

Finansal tarafta ABD’nin teşvik paketinin onaylanması pozitif risk algısını desteklerken, S&P500 endeksi 2400 seviyesine yakınsamaktadır. ABD 10 yıllık tahvil faizinde %0,8273 ile tepkisizlik sürerken, altın $1620 seviyesinde fiyatlanmaktadır.

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.