Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-27 17:28:00

Yurt içinde enflasyon ve global piyasalarda ABD TDİ verileri ön planda

Yurtiçinde Tüketici Fiyat Endeksi verisi açıklanıyor…

TÜİK tarafından açıklanan Şubat ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi aylık bazda % 0,35 ve yıllık bazda % 12,37 artış göstermişti. Açıklanacak olan Mart ayı TÜFE verisine dair piyasa beklentisi aylık bazda % 0,65 artış olabileceği yönünde şekilleniyor. (03 Nisan)

Dış Ticaret Dengesinde bozulma devam edecek mi?

TÜİK tarafından geçici verilere göre açıklanacak olan Şubat ayı Dış Ticaret Dengesine dair piyasa beklentisi bulunmamaktadır. Ocak ayı verisinde genel ticaret sistemine göre bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat % 6,4 ve ithalat % 18,8 artış göstermişti. Dış ticaret açığı ise Ocak ayında %94,3 artarak 4 milyar 448 milyon dolara yükseldiği açıklanmıştı. (31 Mart)

İmalat PMI verisinde ivme kaybı yaşanabilir mi?

2020 yılına güçlü bir giriş yapan İmalat PMI verisi Ocak ayında 51,30 ve Şubat ayında 52,40 değerine yükselmişti. Son dönemde Çin’de başlayan ve global bir salgın haline dönüşen virüs pandemisi sonrasında imalat sektörüne dair öncü göstergelerde kısmi zayıflamalar görülüyor. İmalat PMI Mart ayı verisine yönelik ivme kaybı yaşanabileceğine dair beklentilerin ön plana çıktığı izleniyor. (01 Nisan)

Global Piyasalarda ABD TDİ veri seti takibimizde olmaya devam edecek…

Son dönemde virüs salgını nedeniyle ekonomik verilerde bozulmaların yaşandığı izlenirken, Bu hafta ABD açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam (TDİ) verisi önem arz etmekte. Şubat ayı TDİ verisi 273 bin kişi artış gösterirken, Mart ayı verisine dair piyasa beklentisi 293 bin kişi azalışın yaşanabileceği yönünde. (03 Nisan)
Data ile birlikte açıklanacak olan Ortalama Saatlik Kazançlar verisine dair piyasa beklentisi aylık bazda % 0,2 ve yıllık bazda ise % 3,0 artış yaşanabileceği yönünde şekilleniyor. Şubat ayında Ortalama Saatlik Kazançlar verisinde bir önceki aya göre % 0,3 ve bir önceki yılın aynı ayına göre % 3,0 artış kaydedilmişti. (03 Nisan)
Aynı zaman aralığında açıklanacak olan Mart ayı İşsizlik Oranı verisinin %4,0 seviyesine yükselebileceği tahmin ediliyor. Şubat ayı İşsizlik Oranı verisi % 3,5 düzeyinde gerçekleşmişti. (03 Nisan)

Küresel İmalat PMI verileri açıklanıyor…

Başta Çin (31 Mart) olmak üzere hafta genelinde Almanya, Euro Bölgesi, İngiltere ve ABD’de (01 Nisan) açıklanacak olan imalat sektörüne yönelik PMI dataları takibimizde olmaya devam ediyor. Özellikle, büyüme verisinin öncü göstergelerinden birisi olan imalat PMI verilerinin seyri yakından izlenecek.


Kaynak: A1 Capitaal
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.