Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-27 18:10:40

Bakan Kurum: "81 ilin tamamında bir dönüşüm seferberliği içerisindeyiz"

Bakan Kurum’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"İstisnasız hepimiz her gecenin bir sabahı her karanlığın bir aydınlığı olduğuna tüm yüreğimizle inandık. Dün Kahramanmaraş’ta Hatay’da bugün Adıyaman’da şehirlerimiz yeniden ayağa kalkıyor. Adıyaman’ın Yeni Yüzyılı yükseliyor. Baştan başa tüm Anadolu’muz inşallah sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük ve Türkiye yükseliyor. Bir daha aynı hüznü aynı acıları aynı kederi yaşamamak için devletimizle milletimizle 81 ilin tamamında bir dönüşüm seferberliği içerisindeyiz. Tüm deprem bölgesinde yemi yuvalarımız için 15. gününda ilk sözleşmelerimizi imzaladık. 46. günde Kahramanmaraş’ta 47. Günde, Hatay’da temellerimizi attık. Bugün de sayısı 53 bin 830’a ulaşan yuvalarımızın harcını 50. günde Adıyaman’ımızda Adıyamanlı kardeşlerimizle hep birlikte karıyoruz.

Tarih şahit olsun milletimizi şahit olsun Adıyaman şahit olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm ekibimizle tüm Adıyamanlı kardeşlerimizle birlikte gece gündüz demeden çalışacağız üreteceğiz ve depremden etkilenen tüm ailelerimiz sıcak yuvalarına kavuşuncaya kadar buralarda olacağız. 365 gün sonra sizlere yeni yuvalarınızı yine Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile birlikte teslim edeceğiz. Çeyrek asırlık inşa ve ihya birikimimizle en saygın bilim insanlarımızla mimarlarımızla mühendislerimizle Adıyaman’dan Edirne’ye Kars’tan İstanbul’a kadar bu cennet vatanı afetlere karşı güçlü hale getirmek için azimliyiz kararlıyız."

Bakan Karaismailoğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Deprem felaketinin yaralarını hızla sardığımız bugünlerde aynı zamanda umut dolu yarınların temelini hep birlikte atıyoruz. Maalesef 6 Şubat'ta iki büyük depremle dünyada eşi görülmemiş bir afetle karşı karşıya kaldık. Tüm ülkemizi yasa boğan bu felaket nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletçe zor günler geçirdik. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 7 24 yürüttüğümüz çalışmalarla devlet millet omuz omuza sürdürdüğümüz dayanışmamızla bu zor günleri aydınlığa hep birlikte kavuşturacağız. Hasarlı binaların yıkılması enkazların kaldırılması ve yeniden inşa faaliyetlerini ivedilikle yürütüyoruz. Binlerce yıllık tarihi ile sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış Adıyaman’ın özünde ilim var, irfan var, üretim var, ticaret var. Biz bunları yeniden payidar kılana kadar da durmayacağız.

Evsiz kalan vatandaşlarımıza güvenli ve konforlu barınma imkanı sağlamak şu an için büyük önceliğimiz. Yaşam konteyneri ve prefabriklerin tamamını bir an önce kurmak için yoğun bir mücadele veriyoruz. Vatandaşlarımızı konteynerlere yerleştirerek hayatın onları için bir nebze için olsa da normale dönmesini sağlıyoruz. İnşallah bu sayıları da hızla artıracağız. Ülkemize ve milletimize bir daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.