Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-27 16:29:25

Sakarya Büyükşehir’den çiftçilere sera üst örtüsü desteği

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Tarım İl Müdürlüğü arasında şehrin tarımsal üretimi için önemli bir adım atıldı. Büyükşehir Belediyesi ‘Plastik Sera Üst Örtülerinin Yenilenmesi’ projesiyle çiftçilere çok önemli bir destek daha sunacak. AKOM’da Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, Tarım İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem, Büyükşehir bürokratları ile basın mensupları yer aldı.

Seracılığın yaygınlaşması, atıl durumdaki mevcut seraların ekonomiye kazandırılması ve ihracat rakamlarına katkı sağlanmasının önemine değinen Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya Valiliğimiz, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile imzaladığımız protokol kapsamında Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 20 bütçe ile üreticilerimize sera üst örtüsü dağıtımında, yenilenmesinde katkı sağlayacağız” dedi.

‘Üretim olmadan kalkınma olmaz’ düşüncesiyle çiftçilerin daima yanlarında olacaklarını ifade eden Başkan Yüce, “Seraların çevre koşullarına, iklime kısmen bağlı kalmaması sebebiyle yıl boyu üretim sağlanmaktadır. Bu özelliğinin yanı sıra ürün çeşitliliği ve verimi artırmakta, istihdam ve Pazar gibi çok sayıda faydası bulunmaktadır. Kentleşmede de seracılığın katkısı yadsınamaz” diye konuştu.

Şehir ekonomisinde tarımın önemli bir paya sahip olduğunu ifade eden Başkan Yüce, “Sakarya; hava ve iklim koşulları açısından tarımsal üretim için uygun. Tarımsal makine ve araç kullanımının yoğun, tarla, bahçe bitkileri ve meyvecilik ürünleri açısından zengin ve çeşitlilik arz eden bir bölgedir. Tarımsal potansiyelin yüksek olması ve bölgenin hızlı sanayileşme sürecine girmesi, tarımla birlikte tarıma dayalı sanayi sektörünün gelişmesinde önemli rol oynamaktadır” ifadelerini kullandı.

Yüce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ve himayeleriyle Sera A.Ş ve Fidan A.Ş’yi kurduklarını belirterek, “Bu çatı altında çok sayıda projeye imza attık. UTÇEM, Yanık Fidan, Sakarya Botanik Vadisi, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Tıbbi ve Aromatik Yağ Üretimi, Kuşburnu Üretim Merkezi, Safran, Çilek ve İstiridye Mantarı yetiştiriciliği gibi birçok üretimi Sakarya’mızın bereketli topraklarında gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.