Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-08 22:20:00

Pompeo: 50,000’den fazla ABD vatandaşını ülkelerine geri getirdik

Amerika Birleşik Devletleri Dış İşleri Bakanı Mike Pompeo, Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında 50,000’den fazla ABD vatandaşının ülkeye geri getirildiğini açıkladı.


Dış Haberler, 9 Nisan (HİBYA) – Koronavirüs (KOVİD-19) sebebiyle büyük bir oranla duran uluslararası uçuşlar sebebiyle dünyanın farklı yerlerinde mahsur kalan vatandaşları haftalardır ABD’ye geri getirmek için çabaladıklarını ifade eden Pompeo, geri getirme çalışmalarının durmayacağını belirtti.


ABD Dışişleri Bakanı Pompeo aynı zamanda Çin’in KOVİD-19 hakkında bilim insanlarını bilgilendirme ve doğru veri aktarımı sorumluluğu olduğunu da belirtti.


Pompeo, Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) yapılan verilen fonlamayı tekrardan gözden geçireceklerini ve WHO’dan beklediklerini alamadıklarını da belirtti.


John Hopkins Üniversite’sinin verilerine göre, KOVİD-19’un merkez ülkesi haline gelen ABD’de Perşembe günü itibariyle 424,945 aktif virüs vakası tespit edildi. Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 14,529’a ulaştı. İyileşip taburcu edilenlerin sayısı ise 23,292 oldu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.