Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-12 19:20:00

Twitter Türkiye'de 7.340 hesabı kapattı

Dış Haberler, 12 Haziran (HİBYA) – Twitter'dan bugün yapılan açıklamada, 7 bin 340'ı Türkiye'de olmak üzere, Çin ve Rusya'da da dahil, toplam 32 Bin 242 hesabı kapattığını açıkladı.

Twitter açıklamasında '' Bugün devlet bağlantılı enformasyon operasyonuna dahil 32 Bin 242 hesabı kapatıyoruz'' denilerek hesapların belirlenmesiyle ilgili ilgili araştırmanın iki önde gelen araştırma kuruluşu, Avustralya Stratejik Politika Enstitüsü (ASPI) ve Stanford İnternet Gözlemevi (SIO) ile birlikte yapıldığı belirtildi.

Türkiye'de 7 Bin 340 hesabın yanısıra, Çin Halk Cumhuriyeti'nde 23 Bin 750, Rusya'da da Bin 152 Twitter hesabı kalıcı olarak kapatıldı.

Türkiye'de kapatılan hesaplarla ilgili Twitter tarafından yapılan açıklamada 2020'nin başlarında tespit edilen bu hesap ağının, öncelikle Türkiye'deki iç kamuoyunu hedeflediği, koordineli, sahte faaliyetlerde kullanıldığı belirtilerek ''Ağın teknik göstergeleri ve hesap davranışları hakkındaki analizimize dayanarak, sahte ve ele geçirilmiş hesaplar, AK Parti'ye elverişli siyasi anlatıları güçlendirmek için kullanıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güçlü bir destek gösterdi. Bugün 7.340 hesabı arşive kaldırıyoruz'' denildi.

Açıklamada ''Teknik sinyaller, ağın partinin gençlik kanadı ile ilişkili olduğunu ve önemli sayıda ele geçirilmiş hesabı barındıran merkezi bir ağı işaret ettiğini gösteriyor. Sonuç olarak, bugün açıkladığımız ağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk Hükümeti'ni eleştiren hesapları da içeriyor. Bu ele geçirilen hesaplar, yukarıda tanımlanan devlet aktörleri tarafından hesap hackleme ve ele geçirme çabalarının hedefleri olmuştur. Bu geniş ağ, kripto para birimiyle ilgili spam gibi ticari etkinlikler için de kullanıldı.'' denildi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.