Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-06 12:31:00

Silverline'dan Sağlık Çalışanlarına Destek

Tüm dünyada hızla yayılan Covid 19 (Coronavirus ) salgınında en büyük sıkıntılardan biri de korunma malzemelerinin eksikliğinde yaşandı. Silverline Ankastre, Amasya Merzifon’da bulunan fabrikasında bu süreçte büyük fedakarlık yapan sağlık çalışanlarına N95 maske, koruyucu tulum ve yüz siperliği ile destek oldu. Silverline, aynı zamanda fabrikada tüm önlemleri alarak yüz siperliği üretimine başladı. Günde yaklaşık 500 adet yüz siperliği üreten marka, sürecin sonuna kadar üretime devam edecek.

Amasya Merzifon’da yaklaşık 1.500 kişilik istihdamı ile 70’in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Silverline Ankastre ilk etapta Amasya Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy Eğitim ve Araştırma hastanelerine N 95 maske ve tulum gönderdi. Üretimine başladığı yüz siperliklerini de çevre hastanelerden başlayarak ihtiyaç duyan hastanelere göndermeye devam ediyor. Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin ‘ tüm dünya zor günlerden geçiyor. Bu sürecin kısa zamanda toparlanmasını diliyoruz. Ülke olarak bu zor günleri birlik, beraberlik içinde atlatacağız. Alınan önlemelere riayet ederek bu salgının yayılmasını durdurmak sorunun en önemli parçası. Biz de fabrika ve ofislerimizde tüm önlemleri aldık. 30 Mart- 5 Nisan tarihleri arasında üretime ara verdik. Sadece dönüşümlü olarak bu sürece destek olmak amacıyla yüz siperliği üretimi yaparak ihtiyacı olan hastanelere gönderiyoruz. Biz toplum olarak hızlı kenetlenen bir toplumuz. Birçok şirket de bu sürece destek oluyor. Herkes elinden geleni yapmalı’ dedi.

Silverline ayrıca, Samsun, Amasya, Merzifon, Suluova, Havza, Vezirköprü, Çorum - Osmancık  ve Gümüşhacıköy Devlet Hastaneleri, Aile Hekimlikleri ve Sağlık Ocaklarına, Ankara Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, Çorum Hitit Üniversitesi Araştırma Hastanesi, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Araştırma Hastanesi, Trabzon KTÜ Araştırma Hastanesi ve Ankara Şehir Hastane’lerine ürettiği yüz siperliklerini gönderdi. Yüz siperliği üretiminin devam ettiği fabrikada ihtiyaca göre gönderimler yapılıyor.  Günde yaklaşık 500 adet yüz siperliği üretiliyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.