İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanlığı, sahadaki çalışmaları ve halkla kurduğu doğrudan temasın bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirterek açıklama yaptı.
İlçe Başkanı Orhan Karaduman, partinin adının kullanılarak çeşitli algı girişimlerine maruz kaldığını ifade ederek, İYİ Parti üzerinden siyasi hesap yapılmasına tepki gösterdi. Karaduman, “Eğer Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’yi eleştirecekseniz doğrudan CHP’yi eleştirirsiniz. Ama İYİ Parti üzerinden kendinize alan açmaya, koltuk hesabı yapmaya kalkarsanız orada dur deriz” dedi.
Karaduman, 2018 seçim sürecine de değinerek, o dönemde İYİ Parti’nin seçimlere katılımının engellenmesine yönelik girişimlerin demokrasiyi hedef aldığını belirtti. Bu sürecin yalnızca siyasi bir tartışma değil, “milletin sandıkta tercih hakkının korunması meselesi” olduğunu vurguladı.
Açıklamada, İYİ Parti’nin sahadaki çalışmalarına da dikkat çekilerek, partinin Gemlik’te esnaf, pazar yeri ve mahalle ziyaretleriyle aktif siyaset yürüttüğü ifade edildi. Karaduman, “Biz Gemlik’te masa başında siyaset yapmıyoruz” diyerek sahadaki varlıklarını vurguladı.
Parti yöneticileri, İYİ Parti’ye yönelik algı operasyonlarını kabul etmediklerini belirtirken, Karaduman açıklamasını “İYİ Parti Gemlik’te vardır, sahadadır ve milletin yanındadır” sözleriyle tamamladı.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.