Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-03 15:57:00

İç dünyanıza ışık tutan ''Serina'nın Yıldız Ormanı'' Ankara'da

“Kültür Mantarı Sanat Hareketi" ile kapsamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza atan sanatçı Serina Haratoka Tara, ''Serina'nın Yıldız Ormanı'' isimli söyleşisi kapsamında 13 Mart Cuma Günü Ankara Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde, sanat rehberliğinde iç dünyasına yolculuğa çıkmak isteyenlere, geleneksel bir teknikle fiziksel ve ruhsal iyileşme yaşatacak...

  2014 yılında Çerkes Sürgünü'nü fotoğraflayarak ilk belgesel fotoğraf sergisini açan sanatçı ve sosyal girişimci Serina Haratoka Tara, hayatımızda eksik olan ilhamı ve enerjiyi; sanatın doğuşu, sanat ve kadim inanç sistemleri ile harmanlayarak bulmamıza destek oluyor. 

13 Mart Cuma Günü Ankara Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde Serina Haratoka Tara rehberliğinde, unutulan yöntemleri hatırlayarak iç dünyanıza dair soruları cevaplayacaksınız.

  Kültür Mantarı Sanat Hareketi ile Serina'nın Yıldız Ormanı'na

  Serina Haratoka Tara, 7 yaşındaki oğlu Alp Tara ile birlikte 2018 yılında ''Kültür Mantarı Sanat Hareketi'' isimli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiler. Proje, Türkiye'de bir anne ve çocuğunun başlattığı ilk sanat sosyal sorumluluk hareketi. 

  Sosyal medya ile başlayan proje kısa sürede 70.000'den fazla takipçinin ilgisini gördü. Sosyal medya hesaplarından, her yaştan bireyin anlayabileceği şekilde sanatı anlatan anne-çocuk, ülkenin dört bir yanına kitaplar gönderiyor, her ay bir tema belirleyip takipçileriyle birlikte resim çiziyor, online sergi düzenliyor. Hedefleri gönüllüleriyle birlikte il il gezerek tüm ülkeyi sanatla, sanat tarihiyle buluşturmak.

  Sanat, iktidar yapısı, coğrafi özellikler, doğa gibi toplumları ilgilendiren her konuyla bağlantılıdır.

  Sanata dair kafa yormuş herkes tarihsel süreç boyunca “Sanat Nedir?” diye sormuştur. Belki sanat sizin özünüzü ve nereden geldiğinizi anlatıyordur...  Serina Haratoka Tara sizleri, evrenselliğiyle birlikte toplumları etkilemiş ve etkilemeye devam eden sanat aracılığıyla, insan olmanın özünü anlayabileceğiniz bir aydınlanmaya davet ediyor.

Hibya Haber Ajansı

 

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.