Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-12 22:49:00

IMF, Salı günü 2020'nin ne kadar kasvetli geçeceğini açıklayacak

Önümüzdeki haftanın en kritik gelişmelerinden biri  Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) küresel ekonomiye ilişkin ekonomik büyüme tahminlerini açıklaması olacak. Küresel ekonominin ne kadar kasvetli bir döneme girdiği ortaya çıkacak.

Koronavirüs salgınının yayılmasından kaynaklanan ekonomik durgunluğan ilişkin olarak IMF'nin revize edilmiş büyüme tahminleri beklenen durgunluğun ne kadar derin olacağını da ortaya koyacak.

Salgın nedeniyle video konferans sistemi ile yapılacak olan IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantılarından sonra Salı günü açıklanacak Dünya Ekonomisinin Görünümü raporunda, Fon'un yeni tahminleri yer alacak.

IMF, hem küresel ekonomi ve gelişmiş ülkeler hem de aralarında Türkiye'nin bulunduğu gelişmekte olan ülkeler için bu yol ve 2021 için büyüme tahminlerini açıklayacak.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, geçen Perşembe günü, salgının küresel ekonomik büyümeyi 2020 yılında “keskin bir şekilde olumsuz” hale getireceğini ve 1930'ların Büyük Buhranından bu yana en kötü durgunluğu tetikleyeceğini ve 2021'de de kısmi iyileşmenin görüleceğini söyledi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.