Reklam
Tarih : 2025-11-06 17:56:55

Hakkari’ye 8 yeni yatırım ile Bilim Merkezi ve Milli Teknoloji Atölyesi müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, kente kazandırılacak yeni projelerin açılışını gerçekleştirdikten sonra "Hakkari’ye elimiz, heybemiz dolu geldik. Ziyaretimiz vesilesiyle toplam yatırım tutarı yaklaşık 221 milyon TL olan 8 projeyi şehrimize kazandırmanın kıvancını yaşıyoruz. Yaklaşık 20 milyon lira değerindeki 2 projenin de protokollerini imzalıyoruz. Eser ve hizmetlerin Hakkari’ye, Hakkarili kardeşlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Yatırım teşvikleri, planlı sanayi alanları, KOBİ destekleri ve bölgesel kalkınma adımlarıyla Hakkari’nin kalkınma yürüyüşüne yeni bir ivme kazandırıldığını belirten Bakan Kacır, "Son 23 yılda; Şehrimize nitelikli sanayi yatırımları kazandırmak üzere 145 hektarlık alanda Yüksekova Organize Sanayi Bölgesini kurduk. Tam kapasiteyle üretime geçtiğinde; 4 bin 600 vatandaşımıza istihdam sağlayacak planlı sanayi alanımızın altyapı çalışmalarını, önümüzdeki yıl inşallah tamamlayacağız. Yüksekova Sanayi Sitesinin 100 iş yerlik genişleme alanını da bu yıl yatırım programına dâhil ettik; ihale ve yapım süreçlerini süratle başlayacağız. Hakkari’nin büyüme ve kalkınma yolculuğunda önemli role sahip KOBİ’lerimize son 23 yılda KOSGEB eliyle 717 milyon lira destek verdik. Şehrimizdeki yatırımlar için düzenlediğimiz 112 teşvik belgesiyle 11 milyar lira yatırımın ve 2 bin 700’den fazla istihdamın önünü açtık." diye konuştu.

Kacır, Hakkari’de yapılacak yatırımlarda istihdam edilecek çalışanların SGK İşveren Payınının 12 yıl boyunca bakanlık tarafından karşılanacağını vurgu yaparak "Yatırımın Organize Sanayi Bölgelerimizde gerçekleşmesi durumunda bu süre 14 yıla çıkacak. Ayrıca 10 yıl süreyle de çalışanlarımız için sigorta pirimi desteği sağlıyoruz. Şehrimizde yapılacak yatırımlarında kullanılacak krediler için 24 milyon liraya kadar, 9,9 puan finansman payı desteği sunuyoruz." açıklamasını yaptı.

"Kalkınma ajansımız ve bölge kalkınma idaremiz aracılığıyla; şehrimizin üretim kapasitesini büyütecek, sosyal kalkınmasını destekleyecek ve turizm potansiyelini yükseltecek 8 projeyi devreye alıyoruz." haberini veren Bakan Kacır sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlardan ilki ve ölçek açısından en büyüğü, Hakkari’yi kış sporlarında cazibe merkezi haline getirmek için hayata geçirdiğimiz entegre yatırımdır. Uzun süre yerde kalan kar örtüsü ve coğrafi yapısıyla, kış turizmi için doğru adres konumundaki şehrimizdeki Mergabütan Kayak Merkezine; 110 metrekarelik kayak evi, 120 yatak kapasiteli otel, 1.050 metre hat boyuna sahip 4 oturaklı telesiyej ve 200 metre uzunluğunda yürüyen bant kazandırdık. Hakkari’yi, donanımlı tesisleriyle, kış sporları tutkunlarının uğrak adreslerinden biri haline getirdik. Geçtiğimiz yıl 150 bin ziyaretçiyi ağırlayan ve 13 bin evladımıza kayak eğitimi verilen bu merkez, ailelerimizin gönül rahatlığıyla tercih ettiği bir kış cenneti haline geldi. Yeni sezonda da ziyaretçi sayısında yeni bir rekor hedefimizdir." 

Hakkari'de gençler ve çocukları için bir Bilim Merkezinin şehre kazandırılacağı müjdesini veren Kacır, "Projelerimiz ile şehrimizin yerel ve yöresel ürünlerini katma değere dönüştürmeyi, verimliliği artırmayı hedefliyoruz." ifadelerine yer verdi.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.