Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-25 13:48:00

2020 Aktüerlik sınavı

Koronavirüs salgını nedeni ile haziran ve eylül aylarında yapılacağı ilan edilen Aktüerlik sınavının iptal edildiği bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 15 Ağustos 2007 tarihli ve 26614 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2008 tarihinde yürürlüğe giren Aktüerler Yönetmeliği hükümleri uyarınca yılda en az bir kez açılması öngörülen aktüerlik sınavları, Ankara'da ve İstanbul'da aşağıda belirtilen tarihlerde yapılacak.

Birinci, ikinci ve üçüncü seviye sınavlarına, yurtiçinde veya dışında bir yükseköğretim
kurumuna lisans derecesi almak üzere devam edenler veya bu yüksek öğrenim kurumlarından
mezun olarak lisans derecesi almış olanlar başvurabilecek. Sınav sonuçlarının geçerli
olabilmesi için yurtdışında öğrenim görenlerden, Yüksek Öğretim Kurumundan alınacak denklik belgesi talep edilebilecek. Dördüncü seviye sınavlarına, uluslararası kabul görmüş sınavlar veya usullerle aktüer unvanını alanlar başvurabilecek. Sınavlar hakkında daha ayrıntılı bilgi TC Hazine ve Maliye Bakanlığı (www.hmb.gov.tr), Türkiye Sigorta Birliği (www.tsb.org.tr), Aktüerler Derneği (www.aktuerlerdernegi.org) ve Sigortacılık Eğitim Merkezi (www.segem.org) internet sayfalarında yayımlanan ''2020 Yılı Aktüerlik Sınavları Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'' ve ''2020 Yılı Aktüerlik Sınavları Kapsamı'' adlı dökümanlardan edinilebilecek.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.