Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-27 09:27:00

Günlük bülten

BIST100…Dün güne negatif bölgede başlayan endeks gelişen piyasa ülkelerine yönelik iştahın artmasıyla birlikte artıya geçti. Bu hafta geneli itibarıyla yükselme eğiliminde olan BIST100 endeksi 3 haftanın ardından haftayı yükselişle tamamlamaya hazırlanıyor. Küresel risk iştahındaki normalleşme yönelimine bağlı olarak Asya piyasaları genel olarak pozitif bir görünüm sergilerken, BIST100 endeksinin güne artıda başlaması beklenebilir.

 

 

USDTRY…Dolar hemen hemen bütün para birimleri karşısında negatif bir görünüm sergiliyor. Dolar TL kuru dün gün içerisinde 6.50 seviyelerini gördükten sonra 6.39 seviyelerine geri çekildi. FED dünyadaki diğer Merkez Bankalarıyla arasındaki swap kanallarını genişleterek, dolar likiditesi sorununun önüne geçmeye çalışıyor. ABD’de pandeminin faturasının reel ekonomiye yansımaları ortaya çıkmaya başlarken, haftalık işsizlik maaşı başvurularının 3.3 milyona çıkarak tarihin en yüksek seviyesine ulaşması dolar üzerinde baskı oluşturuyor.

 

 

EURTRY…Euro TL kuru yön arayışını sürdürüyor. Global piyasalarda gelişmelere bağlı olarak geçtiğimiz haftalarda olumsuz bir görünüm sergileyen Euro TL kuru, haftanın son işlem gününün ilk saatlerinde 7.08 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD…Powell dün bir görüntülü bağlantı gerçekleştirdi. Cephanelerinin tükenmeyeceğini yılın ikinci yarısında ekonominin toparlanacağını ifade etti. Avrupa Merkez Bankası acil tahvil alım programlarına dün itibarıyla başladı. Kovid-19 pandemisi sonrası ilk gelen işsizlik maaşı başvuruları ABD’de rekor kırarak 3.3 milyona yükseldi. Koronavirüs salgınının reel ekonomiye yansımaları tahmin edilenin üzerinde gözüküyor. G-20 liderleri dün tele konferans aracılığıyla bir toplantı gerçekleştirerek pandemi hakkındaki gelişmeleri görüştüler. Euro Dolar paritesi 1.10 seviyelerine yükseldi. Dolar hemen hemen bütün para birimleri karşısında değer kaybederken, Euro dolar karşısındaki kayıplarının bir kısmını geri aldı. Haftanın son işlem gününün ilk saatlerinde 1.1070 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

XAUUSD…Majör merkez bankalarının para musluklarını açması ve hükümetlerin teşvikleriyle birlikte güvenli liman altın yukarı yönlü hareketine kaldığı yerden devam ediyor. Bu hafta en büyük altın rafinerilerinin üretime ara vermesi fiyatları 1600 $ seviyesinin üzerine taşırken altının ons fiyatı yeni işlem gününün ilk saatlerinde 1630 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

GLDGR…Gram altın, ons fiyatındaki yükselişten destek buluyor. Haftaya 317 TL seviyelerinde başlayan altının gram fiyatı, bu hafta yatırımcısına en çok kazandıran enstrümanların başında geliyor.

 

 

BRENT…ABD’de Kongre’nin onayına sunulan teşvik paketiyle birlikte yükselişe geçen Brent petrolün varil fiyatı 26 $ seviyelerinde denge arayışı içerisinde bulunuyor. Koronavirüs salgını kaynaklı endişeler ve Rusya-Suudi Arabistan restleşmesi fiyatlar üzerinde etkili olmayı sürdürüyor. Teşvik paketleri bu hafta petrol fiyatlarına olumlu yansırken Brent petrol 5 haftalık kaybın ardından haftayı ilk defa artıda kapatmaya yöneldi.

 

 

S&P500…ABD’de hisse senedi vadelileri Senato’dan geçen 2 trilyon dolar tutarında devasa teşvik paketinden destek buldu. S&P500 endeksi açılışta %3’e yakın değer kazanırken, Şubat ayından bu yana ilk defa 3 gün üst üste yükseliş performansı sergiledi.

Kaynak:Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.