Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-22 11:18:00

Bilgi kirliği koronavirüs kadar tehlikeli

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, koronovirüsle ilgili kaynağı belirsiz içeriklerin de en az virüs kadar tehlikeli olduğuna işaret eden bir video paylaşarak, bilgi kirliliği oluşturan söylentilere itimat edilmemesi ve konuyla ilgili resmi açıklamaların takip edilmesi tavsiyesinde bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından Covid-19 ile ilgili bilgi kirliliğine dikkati çeken bir mesaj ve video paylaştı.

Altun, mesajında ''Söylentiler, kehanetler, komplo teorileri, kaynaksız ses kayıtları, duyumlar. Koronavirüsle ilgili medya mecralarında hemen her gün bu tip belirsiz ama zararlı içeriklerle karşılaşıyoruz ve inanın, hepsi en
az virüs kadar tehlikeli. Çözüm, resmi açıklamaları takip edelim. '' ifadelerini kullandı.

- Kaynağı doğrulanmamış bilgiyi yaymayın

İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan videoda bilgi kirliliğinin de Covid-19 gibi halk sağlığını tehdit ettiği vurgulanıyor. Konuyla ilgili resmi kurumların açıklamalarının takip edilmesi gerektiği belirtilen videoda, ''Bu görüntüler hastanede gizli çekilmiş'', ''Doktor tanıdığımız söyledi'', ''Vaka sayısı gizleniyor'', ''Test yapılmıyor'', ''Ölü sayısı açıklanandan fazla'' şeklinde söylenti, kehanet, komplo teorisi üreten ve yayan kullanıcıların uyarılması, engellenmesi ya da bildirilmesi tavsiye ediliyor.

''Anlık mesajlaşma uygulamaları ile yayılan yönlendirilmiş ya da kopyala yapıştır iletilere itimat etmeyin. Haberi paylaşan kişiye daima haberin kaynağını sorun. Kaynağı doğrulanmamış bilgiyi yaymayın.'' denilen videoda, ''Şeffaflık, farkındalık ve dayanışma hepimizi güçlendirir. Komplo teorilerine cehalete kutuplaşmaya bilgi kirliliğine hayır.'' mesajı veriliyor.
 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.