Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-21 13:16:00

Dünyaca ünlü Lagranja Design'dan İstanbul'da ofis ve restoran tasarımları

2002 yılında Barcelona’da multidisipliner bir tasarım ofisi olarak kurulan ve 15 yılı aşkın tecrübesi ile dünyanın farklı ülkelerinde yürüttüğü ödüllü uluslararası projelerle tanınan Lagranja Design, Firma Ortağı Tunga Baysal ve Mimar Ece Satıbol liderliğindeki İstanbul ofisinde de proje ve danışmalık hizmetlerine devam ediyor. Petrol Ofisi Headquarters ve Japan Tobacco International gibi global markalar için tasarladığı ofis projelerinin yanı sıra, Populist Bomonti, Le Petite Maison ve Monochrome gibi İstanbul’un ilgi odağı olan restoran projelerine de imza atıyor.

Global ölçekteki firmalar için ödüllü konaklama, çalışma, yeme&içme, ticari mekan ve sergileme fonksiyonlarında iç mimari projelere imza atan Lagranja Design, Barcelona ve Singapur ofislerinin yanı sıra 2013 yılından bu yana İstanbul ofisinde de aktif proje ve danışmanlık hizmeti sunuyor. Firma Ortağı Tunga Baysal ve Mimar Ece Satıbol liderliğindeki İstanbul ofisinde, Petrol Ofisi Headquarters ve JTI Turkish Headquarters gibi kurumsal ofis projelerinin yanı sıra Populist Bomonti, Le Petite Maison İstinye Park ve Monochrome gibi İstanbul’un en popüler eğlence mekanlarına da tasarımlarıyla hayat veriyor.

Gerard Sanmarti ve Gabriele Schiavon tarafından 2002 yılında Barcelona’da kurulan Lagranja Design, Red Dot Award, Premi Ciutat de Barcelona de Disseny, Premio Via, IIDA Excellence Award, IDEA Award ve Silver Delta Award gibi uluslararası arenada oldukça prestijli mimarlık ve tasarım ödüllerinin de sahibi.

Her projenin benzersiz olduğu ve farklı şekilde ele alınması gerektiği inancıyla çalışmalarını yürüten ve uygun ekip ve doğru araçlarla projeye özel olarak bütüncül tasarımlar üretmeyi hedefleyen Lagranja Design; Barselona, İstanbul, Hong Kong, Roma, Paris, Dubai ve Phuket başta olmak üzere dünyanın 12 farklı kentinde tasarladıkları otel, restoran, ofis ve eğitim yapılarıyla dikkat çekiyor.

Lagranja Design’ın güncel işleri arasında Dubai ve Phuket’te Melia için tasarladıkları 5 yıldızlı iki farklı otel projesi ile Tanzanya Ngorongoro’da tasarlanan Four Seasons Hotel ve Paris’te Planeta Group için projelendirilen üniversite binaları geliyor.

Şubat 2019’da İstanbul’da tamamlanan Petrol Ofisi Headquarters’da dinamik, yaratıcı ve işlevsel bir çalışma ortamı yaratmak isteyen Lagranja Design, 2017 yılında iç mekan tasarımını yaptıkları JTI Turkish Headquarters’ta ise samimi bir atmosfer ve konforlu bir çalışma ortamı oluşturmayı amaçlamış. Her iki ofis projesinin tasarımında da çalışanların ihtiyaçları gözetilerek, bağlama uygun tasarımlar üretilmiş.

Lagranja Design, İstanbul Bomontiada’da bulunan ve 19. Yüzyıldan kalma bira fabrikasının 2000 metrekaresini renove ettiği The Populist Brewery’de yapının orjinal dokusunu koruyarak çağdaş bir restoran kimliği tasarlamış. Bomontiada’da yer alan bir diğer restoran projesi Monochrome’da ise analog fotoğrafçılığın tüm geleneksel unsurları kullanılarak ziyaretçiler için nostaljik bir fotoğraf stüdyosu deneyimi yaratılmış.

Dünya çapında lüks Fransız zinciri La Petite Maison’un İstinye Park’taki restoranını da tasarlayan Lagranja Design ekibi klasik unsurlarla son derece çağdaş bir atmosfer yaratırken, ne markanın klasikleşmiş değerlerine sadakatten ne de Lagranja’nın tasarım yaklaşımından ödün vermeden özgün bir tasarım dili ortaya koymayı başarmış.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.