Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-24 00:24:00

İngiltere’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi, gündelik hayata sıkı kurallar getirildi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ulusal televizyonda yaptığı açıklamada sokağa çıkışlara kısıtlandırmalar getiriliceğini duyurdu. Johnson, İngiltere vatandaşlarının sadece temel ihtiyaçlar için alışveriş, egzersiz ve tıbbi ihtiyaçlar için dışarı çıkamayacaklarını belirtti. Johnson, iş yerlerine gidilebiliceğini fakat evden yapılabilicek işler için iş yerlerine kesinlikle gidilmemesi gerektiğini söyledi.

Boris Johnson’un açıklamaları

“Bu akşamdan itibaren İngiliz halkına tek bir talimat vermeliyim. Evde kalmalısınız. Çünkü yapmanız gereken en önemli şey bu hastalığın evler arası yayılmasını durdurmak. Bu sebeple halk sadece, bu kısıtlı sebepler için evlerinden çıkabilicek: Mümkün olduğunca seyrek bir şekilde temel ihtiyaçlar için alışveriş, Günlük bir egzersiz, örneğin koşu, yürüyüş yada bisiklet. Yalnız başınıza yada evinizden birisiyle yapılabilir. Her hangi bir tıbbi ihtiyaç, zayıf birisine bakım veya yardım ve evlerden yapılamıyorsa ve  kesinlikle zorunlu ise, ev ile iş arası yolculuk. “

Johnson, İngiltere hükümetinin “temel olmayan” bütün işletmeleri, kütüphaneleri, oyun parklarını ve ibadethaneleri kapatıcağını ve kamu alanlarında ikiden fazla insanın bir araya gelmesine izin vermeyeceklerini canlı yayında böyle duyurdu:

“Hükümetin talimatları riayet edildiğini temin edebilmek için, giyim, elektronik mağaza ve diğer işletmeleri kapatıyoruz, buna kütüphaneler, oyun parkları, dış mekan spor alanları, ve ibadethanelerde dahil. Birlikte yaşadığınız kişiler dışında ikiden fazla insanın dışarda bir araya gelmesine izin vermeyeceğiz. Cenazeler dışında, düğün, vaftiz ve diğer merasimlere ara vereceğiz.”


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.