Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-25 14:52:00

Gıda denetim seferberliği kapsamında 6 günde 82 bin 623 işletme denetlendi

82 BİN 623 İŞLETME DENETİMDEN GEÇTİ

 

7 binden fazla denetçi ile gerçekleştirilen ikinci seferberlik kapsamında 82 bin 623 işletme denetimden geçti. Eş zamanlı olarak 81 ilde yürütülen denetimlerle gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri ile okul kantin ve yemekhaneleri denetime tabi tutuldu.

 

4 BİN 275 İŞLETMEDE OLUMSUZLUK TESPİT EDİLDİ

 

Vatandaşların gıda güvenliği hususunda herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında Alo 174 Gıda Hattını aramaları gerektiğinin altını çizen Bakan Pakdemirli; “İkincisini tamamladığımız gıda denetim seferberliği kapsamında 5 kategoride ürün bazlı olarak denetimlerimizi yaptık. Bu bağlamda denetlediğimiz 82 bin 623 işletmenin 4 bin 275 adedinde olumsuzluk tespit edildi. Yine bu denetimlerde 695 numune alındı. Olumsuzluk tespit ettiğimiz işletmelere gereken cezai yaptırımları uyguladık” diye konuştu.

 

DENETİMLER SÜRECEK

 

Bu seferberliğin tamamlanması dolayısıyla kimsenin artık denetim yapılmayacak gibi bir düşünceye kapılmaması gerektiğine vurgu yapan Bakan Pakdemirli “Ekiplerimiz her zaman alanda olacaklar ve bu denetimlerini sürdürecekler. Vatandaşlarımızın güvenli gıdaya ulaşması için var gücümüzle çalışacağız. Gıda da sahtekarlığa asla izin vermeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yıl boyunca rutin olarak denetimden geçirilen gıda işletmelerine yönelik denetim seferberliğinin ilki Bakan Pakdemirli’nin talimatlarıyla 25 Kasım 2019 tarihinde başlatılmıştı. 6 gün süren bu denetim seferberliğinde 72 bin 783 işletme denetimden geçmişti.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.