Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-20 14:54:00

Yurt dışı piyasalar

ABD'deki Gelişmeler

ABD ve Çin arasında sağlanan ilk aşama anlaşmasının endeksler üzerindeki pozitif etkisinin sürmesiyle S&P500 endeksi yüzde 0,4 artı ile gün sonu kapanışı gerçekleştirdi.

Dow Jones endeksi ise yüzde 0,2 oranında artış yakalarken, Nasdaq endeksi yüzde 0,3 ile günü tamamladı.

Ayrıca ABD açıklanan olumlu makroekonomik verilerin seyri endekslerdeki yükseliş potansiyeli açısından etkili olurken, bu durum dolar endeksi tarafında da değer kazanımına neden oldu.

S&P500 endeksi içerisinde yer alan 11 sektörün 9’u günü alıcılı bölgede tamamlarken, iletişim sektörü yüzde 0,9 ve kamu hizmetleri sektörü yüzde 0,8 ile günün en iyi performans gösteren sektörleri olarak yer aldı. Diğer taraftan enerji sektörü ise yüzde 0,7 ile kötü bir performansa işaret etti.

ABD’de konut başlangıçları Aralık ayında 13 yılın üzerine tırmanarak yüzde 16,9 artışla 1.608 milyona yükselirken, Çin’de sanayi üretimi Aralık ayında beklentilerin üzerinde geldi. Ancak ABD’de inşaat izinleri yüzde 3,9 düşüşle 1,416 milyona geriledi.

ABD’de sanayi üretimi Aralık ayında yüzde 0,3 oranında düşüş kaydetti.

Kapasite kullanım oranı ise Kasım ayında 77,4 iken, Aralık ayında 77,0 seviyesine geriledi.

Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi ise Ocak ayında 99,3'ten 99,1 seviyesine geriledi.

JOLTS personel değişim oranı ise Kasım ayında 7,361 milyondan 6,800 milyon seviyesine gerileme kaydetti.

ABD’de birkaç etkili riskten korunma fonu yöneticisi CNBC'ye verdiği röportajda endeksler üzerindeki yükseliş eğiliminin arttığını dile getirdi.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri 3 baz puanlık yükselişle yüzde 1,84 seviyesine ulaştı.

Dolar endeksi ise açıklanan olumlu makroekonomik verilerin akabinde yüzde 0,3 yükselişle 97,62 seviyesine tırmandı.

Martin Luther King, Jr.'ın doğum günü olan 15 Ocak tarihine yakın olması amacıyla her yıl Ocak ayının 3. Pazartesi günü yapılan anma günü nedeniyle ABD piyasaları bugün kapalı olacak.

Dünyanın önemli siyasetçileri ve iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin katılacağı Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) bu yılki zirvesi yarın İsviçre'nin Davos kasabasında başlayacak.

Kaynak: Yatırım Finansman
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.