Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-08 18:00:00

Piyasalar V şeklinde bir canlanmayı satın alıyor

Dünya borsaları Korona salgını dolayısıyla oluşan kayıpları geri almaya devam ediyor. Beklentilerden güçlü tarım dışı istihdam verisi ekonomide V şeklinde bir toparlanma beklentisini güçlendirerek ABD hisselerinin kriz öncesi seviyelere yaklaşmasını sağladı.

Floyd protestolarının derinleşerek devam etmesi risk iştahını bozmuyor. Tam tersine, emin liman olarak görülen dolar, altın ve ABD tahvillerindeki gerileme hız kazandı. Geride kalan Avrupa ve gelişmekte olan ülke borsalarının ABD’ye göre daha güçlü olması küresel risk iştahının güçlendiğini teyit ediyor.

Türkiye ekonomisi ve piyasalar korona sonrası yeni normali sevdi. Salgına karşı başarılı bir mücadele veren ve ekonomisini kademeli olarak açan Türkiye küresel risk iştahındaki toparlanmadan kısmen yararlanıyor. Yabancı yatırımcıların satışlarının azaldığı bir ortamda yerleşik yatırımcıların alışları Borsa İstanbul’u destekliyor.

Enflasyondaki katılığa rağmen gerileyen faizler nedeniyle oluşan reel kayıp yerleşik yatırımcıyı alternatif araçlar aramaya zorluyor. Vergi sonrası -%4 civarındaki reel kayıptan kaçmaya çalışan yerleşik yatırımcının ilk tercihi dolara ve altına yönelmek oldu.

Ancak küresel risk iştahının güçlenmesine paralel dolar ve altının değer kaybetmesi nedeniyle son dönemde hisse senedine yöneliş hızlandı. Tarihsel olarak %3 civarı temettü getirisi sağlayan Borsa İstanbul vergi sonrası reel faizin -%4’e gerilediği bir ortamda yerleşik yatırımcı için cazip bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Cuma günü ABD borsalarında yaşanan çılgın yükseliş Borsa İstanbul’da ki fırsat penceresinin açık kalmaya devam edeceğine işaret ediyor. Borsa Istanbul’un ilk direnç seviyesi olan 110.500’i zorlanmadan geçmesini ve 113.000 seviyesini hedeflemesini bekliyoruz. Döngüsel-değer hisselerinin (bankalar, holdingler, GYO, havayolları, otomotiv ) defansif hisselere (gıda, ilaç, perakende) göre daha iyi performans göstermesini bekliyoruz.

Risk iştahının güçlenmeye devam etmesi durumunda orta vadeli hedef 116.000 - 120.000 bandı olacak. Tarihsel değerlerine ve gelişmekte olan benzer ülkelere göre düşük değerleme çarpanları Türkiye hisse senetlerine yatırımı cazip kılıyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.