Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-28 08:58:25

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Deprem sonrası konut yapımı) Deprem sınamasından alnının akıyla çıkan TOKİ'mizi bu süreçte çok aktif şekilde kullanmayı hedefliyoruz.

En düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye yükselmesini öngören kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu´nda kabul edildi.

Fed Başkan Yardımcısı Barr: SVB, banka yönetiminin faiz oranı ve likidite riskini etkin bir şekilde yönetmemesi nedeniyle iflas etti ve banka daha sonra sigortasız mevduat sahiplerinin 24 saatten daha kısa bir süre içinde yıkıcı ve beklenmedik bir şekilde kaçışının acısını yaşadı.

Bloomberg'ün haberine göre ECB İcra Kurulu Üyesi Schnabel bu ayki karar metninde önümüzdeki dönem için faiz artışlarına dair işaretler verilmesini istedi. Lagarde ise daha temkinli bir yaklaşımı benimseyerek sözlü bir güvenceyi tercih etti.

Dünya Bankası Başekonomisti Indirmit Gill: Küresel ekonomi, kayıp bir 10 yıl yaşama yolunda. Dünya Bankası, küresel ekonominin ortalama potansiyel büyümesinin 2022 ile 2030 arasında yılda % 2,2 ile 30 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin beklendiğini bildirdi.

Binance ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao, düzenleme ihlalleri gerekçesiyle ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu tarafından dava edildi.

Ne Olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Ticaret Dengesi ve API Ham Petrol Stokları verileri açıklanacak.

S&P’nin Türkiye değerlendirmesini 31 Mart’ta açıklaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.