Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-10 10:45:00

İşte bu bizim hikayemiz

Fırıncılık sektöründe “ TEK ZAMAN, TEK ISI YÜKSEK TEKNOLOJİSİYLE” bir ilke imza atarak yeni teknolojileri unlu mamuller üretimiyle bulusturan marka BAY BREAD’ın bugünlere gelen yolculuğunu ve hedeflerini markanın kurucusu, aynı zamanda Toya Makina’nın 4. kuşak temsilcisi ve halen de Yönetim Kurulu Başkanı olan Serdar Yalçınkaya’dan dinledik. Dinlerken de bu konudaki uzmanlığın aslında 1900 yıllara dayandığını öğrendik. Ve bu sebeple de aslında hepimizin hikayesi olan ülkemizin köklü geçmişine değer katanları vefa ile anmayı da görev bildik. Serdar Yalçınkaya’ya geleneksel mirasımızı yaşatarak ileri seviyelere getirdiği sektör adına da teşekkürlerimizi sunarız.

1976 yılından bu yana fırıncılık sektöründe yerli üretimle ilklere imza atan Toya Makina Yön.Krl. Başkanı Serdar Yalçınkaya, ülkemizdeki ilklerden olan 'el değmeden üretim teknolojisini' getirenlerden. Unlu mamuller sektöründe uzun yıllardır başarılı imza atan Yalçınkaya, birkaç yıl önce kurduğu BAY BREAD markasıyla birbirinden lezzetli fırıncılık ürünlerini evlerinize ulaştırıyor.

Serdar Yalçınkaya’nın unlu mamullere olan ilgisi ve tutkusu aslında aileden geliyor. Bunu Yalçınkaya şöyle anlatıyor: "Büyük büyük dedem Mahmut Çakar, 1900 yıllarında Rusya'da fırıncılıkla ilgilenirken 1917 yılı Bolşevik İhtilalinden önce Türkiye'ye memleketi olan Rize'ye gelmiş.1920 yılında ise İstanbul'da fırıncılığın temellerini atmış.1936 yılında kurulan SNS Makina ve Gıda Sanayi firmasını 1940 yılında oğlu Hasan Çakar'a devredip 1980 yılına kadar da iştirak etmiş.

Diğer taraftan babam Naci Yalçınkaya da 1950 yıllarında fırınlarda çalışarak deneyim kazanmış ardından Almanya'da Üniversite öğrenimini makina mühendisliği üzerine yaparak gene Almanya'da makina imalatı konusunda ve fırıncılık konusundaki firmalarda çalışarak daha sonra oradaki teknolojiyi 1970'li yıllarda Toya Makina'nın temellerini atarak 1976'da ülkemize kazandırmıştır.

Ben de 1997-2006 yılları arasında da dedelerimizden gelen mesleği icra ederek daha iyi yerlere taşımayı kendime görev ve sorumluluk bildim. Hamur teknolojileri ve ekmeğimiz için ülkemizdeki fırıncılığa kendimi adadım. 2006 yılında Bay Bread olarak anacağımız milli markamızın temellerini atarak 2015 yılında da büyük büyük dedemden gelen mirasımız SNS Makina ve Gıda Sanayi firmamızda yaşatalım istedik.

Amacımız fırıncılık tabirinden yüksek teknolojiekmek fabrikalarına dönüşümde öncü olabilmektir

MİSYONU: YÜKSEK TEKNOLOJİ EKMEK FABRİKALARI

Yeni lezzetleri tutkuyla tasarlayıp, misafirlerine mağazalarında fırından çıktığı gibi en taze şekilde sunan ve aynı tazeliği evlerimize ön pişmiş olarak da sunarak evimizdeki fırında aynı konforu sadece 10 dk 180 derece ısıda sağlatan BAY BREAD, ilk şubesini Mart 2017'de açtı. Kurulduğu günden bu yana katkı maddesi içermeyen doğal ve yerel malzemeler kullanarak geleneksel yöntemlerle ürettiği ürünlerini ziyaretçilerinin beğenisine sunan marka, stratejik lokasyonlarda açılan yeni bayileriyle büyümesini sürdürürken, deneyimli ve işini aşkla yapan kadrosuyla marka kimliğini en iyi şekilde yansıtarak "Yeni Nesil Yüksek Teknoloji Fırıncılık" konseptini hayata geçiren Bay Bread, klasik fırıncılık anlayışını daha ileriye taşıyan; ekmekten tatlıya, çay ve kahveden dondurulmuş ürünlere uzanan geniş ürün gamına ek olarak, yeni lezzetlere de öncü olmak için var gücüyle çalışıyor.

Üretim fabrikasını 2015 yılında İstanbul'da kuran Bay Bread, Ümraniye'de yer alan tesisinde tüm ürünlerini son teknolojiyi kullanarak, gıda mevzuatına ve yüksek kalite kontrol standartlarına uygun hijyenik koşullarda üretiyor. Marka, Türkiye’de bir ilk olan imalat modeliyle üretim verimliliğini en yüksek seviyeye ulaştırarak, unlu mamuller sektöründe rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.