Reklam
Tarih : 2025-08-12 19:11:59

Bakan yerlikaya: Çanakkale'deki orman yangını kontrol altına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale'deki yangına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Yerlikay'nın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları gece uyumadan mücadele ederek Çanakkale’deki yangını 14.15 itibarıyla kontrol altına aldılar. Çanakkalemize ve bütün hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.  

Dünkü yangın Çanakkale’nin merkezini olumsuz etkilerken güvenli bölgelere tahliyeyle ilgili önemli bir hizmet verildi. Orman yangını sebebiyle 13 noktadan bin 983 kara yolundan, 237 vatandaşımız ise deniz yolundan olmak üzere 2 bin 220 vatandaşımız güvenli bölgelere tahliye edildi.  

Türk Kızılay’ının koordinasyonunda çalışma grupları hizmet verdi.  

Yangın yerleşim yerlerlerine yaklaştığında tedbir amaçlı doğal gaz ve enerji elektrikle ilgili kesintiler yapıldı. Şu ana kadar 2 bin 945 aboneye elektrik enerjisi verildi. Ancak Çınarlı Köyü ve Güzelyalı’daki toplam bin 131 aboneye yangından etkilenen trafoların yapım süreçleri devam ettiği için enerji verilmedi. Bittiği gibi enerjiler verilecek.  

Doğal gazda biraz daha sabretmemiz gerekecek. Doğal gaz hat ve kutularında meydana gelen hasarlardan dolayı bin 400 binada toplam 3 bin 200 abonemize maalesef doğal gaz verilemiyor. Ama doğal gazdan yetkili olan firma çalışmalarını sürdürüyor.  

139 vatandaşımız yangından olumsuz etkilendi. Sağlık İl Müdürlüğümüzden bilgileri aldık. Tedavileri devam eden 4 vatandaşımız var. Onların da genel sağlık durumları iyi, inşallah yakında taburcu edilecekler.  

Hasar tespit çalışmaları sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzün koordinasyonunda 7 ekip kuruldu. Arkadaşlarımız yarın öğlene doğru bu tespit çalışmasını bitirecekler.  

Zarar tespitiyle ilgili 15 ekip kuruldu. Bu ekipler de titiz bir çalışma yürütüyorlar. Zarar tespitleri yapılan daha önceki yangınlarımızda destek ödemesi kapsamında 35 aileye 2 milyon 215 bin TL hesaplarına aktarıldı. Bugün biten yangının da tespitleri sonrası destek ödemeleri yapılacak."

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.