Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-30 15:39:00

Henkel, büyüme programını açıkladı

Henkel, geleceğe dönük stratejik çerçevesini açıkladı. Henkel CEO’su Carsten Knobel, şirket olarak dijitalleşmeye önem vereceklerini ve iklim-pozitif bir şirkete dönüşeceklerini söyledi.

Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri CEO'su Carsten Knobel stratejik büyüme planlarını şöyle açıkladı: “Amaca yönelik büyüme için oluşturduğumuz yeni stratejik çerçevenin ana unsurları; kazandıran bir portföy ve inovasyon, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme alanlarında ortaya konan rekabet üstünlüğünün yanı sıra, iş birliği kültürü ve yetkin insanların oluşturduğu sağlam bir temele dayanan, geleceğe hazır işletme modelleridir. Bu stratejik çerçevemiz, orta ila uzun vadeli finansal hedeflerimizde de kendini göstermektedir: Yüzde 2 ila 4 arasında organik satış büyümesi, imtiyazlı hisse başına karlılıkta sabit kurlarda tek haneli yüzde oranın orta ila üst seviyelerinde büyüme ve serbest nakit akışında gelişmeye yönelik devam eden odaklanma.”
2040 yılına kadar iklim-pozitif bir şirkete dönüşebilmek amacıyla, tüketicileri, müşterileri ve tedarikçileriyle birlikte, 2025’e kadar üretimlerinden kaynaklanan karbon ayak izini yüzde 65 oranında azaltmayı ve 100 milyon ton karbondioksit tasarrufu sağlamayı planlıyor. Şirketin aynı zamanda döngüsel bir ekonomiyi hayata geçirmek ve doğada sıfır plastik atık hedefine ulaşmak amacıyla 2025 için ambalajlama hedefleri de var. Buna göre üretilen ambalajların tamamı yenden dönüştürülebilir ya da yeniden kullanılabilir olacak. Ayrıca, tüketim ürünleri ambalajlarında kullanılan fosil esaslı ve daha önceden geri dönüştürülmemiş plastik miktarını yüzde 50 oranında azaltılması da hedefler arasında.

''DİJİTALLEŞMEYİ TÜKETİCİ DEĞERİ YARATAN BİR ARACA DÖNÜŞTÜRMEK''
Henkel, dijitalleşmeyi müşteri ve tüketici değeri yaratan bir araca dönüştürmeyi amaçlıyor. Şirket, doğrudan tüketici ilişkileri için mevcut dijital platformların kapsamını genişleterek ve yenilerini yaratarak tüketici iş birimlerinde birebir etkileşimi ve dijital satışları artırmayı hedefliyor. Buna göre, endüstriyel iş birimlerinde gerçekleşen baştan sona müşteri odaklı dijitalleşme, yeni iş potansiyeli üretmek ve müşteri deneyimini tüm temas noktalarında daha dijital hale getirmek için kullanılacak. Buna ek olarak Henkel, baştan sona veri entegrasyonu yönündeki çalışmalarını sürdürecek. Bu da şirkete, yapay zeka tarafından yönetilen yenilikçi ve kişiye özel çözümler geliştirmek gibi fırsatlar sağlayacak.

Henkel aynı zamanda, dijital yeteneklere de yatırım yapacak. Açıklanan plana göre, gelecek odaklı beceriler ve sektörde derin teknolojik uzmanlığa sahip veri bilimciler ile mühendislere yatırım yapılacak.  Son olarak Henkel, dijital işletme odağını ve verimliliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Henkel’in yeni 'Dijital İş Modeli' iki ana temel üzerine inşa edildi: Birincisi, verimliliği değer zinciri boyunca iş süreçlerini ve Bilgi Teknolojileri sistemlerini sürekli optimize ederek yöneten bir araç olan 'İş Teknolojisi.' İkinci temel ise, piyasa odaklı bir geliştirme ve inovasyon birimi olan 'Henkel Dijital.' Henkel bu çatı altında Berlin, Silikon Vadisi ve Asya’da dijital inovasyon merkezleri oluşturmayı hedefliyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.