Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-16 11:00:00

Karayolu taşımalarını azalttı, İntermodali 5 kat arttırdı

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle sınır kapılarında, gümrüklerde ve transit ülke geçişlerinde yaşanan yavaşlamalar uluslararası karayolu taşımalarını da etkilendi. Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında lojistik hizmetleri sunan ISD Logistics bu süreçte intermodal taşımalarını 5 kat artırarak, ihracatçıları Avrupa’ya demiryolu-karayolu kombinasyonu ile ulaştırıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını, uluslararası ticareti de olumsuz etkiledi. Birçok Avrupa ülkesi, kendi sınırlarından geçen sürücülere karantina zorunluluğu getirdi. Taşıma operasyonlarını sorunsuz sürdürmek isteyen lojistik şirketleri de intermodal taşıma türlerine yoğunlaştı.

Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında lojistik hizmetleri sunan ISD Logistics, Koronavirüs salgını öncesinde yoğun olarak gerçekleştirdiği karayolu taşımalarını bu süreçte yarıya düşürerek, intermodal taşımalarını 5 kat artırdı.

Ticaretin Aksamaması Gerekiyor

Bu dönemde ticaretin aksamamasının daha da önemli olduğuna dikkat çeken ISD Logistics’in CEO’su Korkut Koray Yalça, “Özellikle gıda ürünleri ve temizlik/hijyen ürünlerinin hammaddeleri olan kimyasal ürünlerin zamanında yerine ulaşması gerekiyor. Ancak hâlihazırda sürücülerin sınır kapılarında 14 gün karantinaya alınması, karayolu taşımalarını yavaşlatıyor.” diye konuştu.

Avrupa’ya İntermodal ile Ulaşıyor

İntermodalin toplam taşımalarının %35'ini oluşturduğunu söyleyen Yalça, “Demiryolu ile Avrupa’ya ulaşıp, teslimatın yapılacağı ülkede lokal sürücüler ile çalışıyoruz. Bu sayede ticaret aksamıyor.” ifadelerini kullandı. Bu dönemde teslim sürelerinin daha da önemli hale geldiğini belirten Yalça, intermodal taşımacılığın yapısı gereği daha ön görülebilir termin süreleri verebildiklerini aktardı.

ISD Logistics olarak Koronavirüs kapsamında tüm önlemleri aldıklarını dile getiren Yalça, hem çalıştıkları lokal sürücüler hem de yönetim ekipleriyle tüm operasyonları sağlıklı bir şekilde yürütebildiklerini sözlerine ekledi.


Hibya Haber Ajansı

 

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.