Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-16 19:21:00

Kampanyada 1 milyar 720 milyon TL'ye ulaşıldı

Yurt Haberler - 16 Nisan (HİBYA) - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ''Biz Bize Yeteriz Türkiye'' kampanyasında rakamın 1 milyar 720 milyon TL'ye ulaştığını söyledi.

Bakan Selçuk, TV'de katıldığı canlı yayındaki konuşmasında, iş verenlerin 3 ay boyunca koronavirüs salgını sebebiyle işten çıkarma yapamayacağını bildirdi.

KOVİD-19 salgını süresince, çalışanı iş akdi içinde korumak anlamında geçici bir süre fesih yasağı getirdiklerini aktaran Selçuk, ''Belirlenen 3 ay süreyle akitler feshedilmeyecek. İş veren de işçiyi tamamen veya kısmen ücretsiz izine ayırabilecek.'' dedi.

Bakan Selçuk, 450 iş gününü tamamlayan çalışanların, iş verenleri aracılığıyla kısa çalışma ödeneğine başvurabileceklerini ve o zamanda ücretsiz veya kısmen ücretsiz izine çıkabileceklerini belirtti.

Gelecek hafta dar gelirli 2 milyon 300 bin haneye yapılacak maddi destek hakkında konuşan Selçuk, şunları kaydetti:

''2 milyon 300 bin haneye 2. faz kapsamında 1000 TL'lik ödemeler haftaya başlayacak. 3. faz yardımlar için ise internetten başvuru alınacak. Faz 1, faz 2'de ulaştığımız haneler faz 3'te destek alamayacak. Aynı zamanda memurlarımız, 4C'lilerimiz başvuramayacak. Belirlediğimiz bu şekilde kriterler var onun dışında herkese faz 3 açık olacak.''

Selçuk, ''Biz Bize Yeteriz Türkiye'' kampanyasında bağış miktarının 1 milyar 720 milyon TL'ye ulaştığını sözlerine ekledi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.