Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-03-14 23:48:00

TÜRKİYE’NİN İLK KAR RALLİSİ SARIKAMIŞ’TA GERÇEKLEŞTİ

- SARIKAMIŞ RALLİSİ NEFESLERİ KESTİ

-TOSFED'DEN KADINLAR GÜNÜ İÇİN ANLAMLI KUTLAMA

- TOSFED KADINLARI PİSTE ÇAĞIRIYOR

 

 

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), Sarıkamış Rallisi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel araç giydirmesiyle kitlesel farkındalık yarattı. TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı'nın Kadınlar Günü'ne dikkat çekmek için öncü araç olarak yarıştığı rallide; Hakkı Ağaoğlu-Erkan Güleren birinci olurken Uğur Soylu-Kerim Tar ikinci, Ersin Yücesan-Doğukan Topkaya üçüncü oldu.

 

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya kadınları için oldukça önemli bir gün. Türkiye'nin ilk kadın yarışçısı ralli şampiyonu Ettik OTOMOBİL  Samiye Cahid Morkaya'nın  ışık tuttuğu yolda  Nisa Ersoy Burcu Çetinkaya, Burcu Burkut Erenkul, Çiçek Güney, Sevilay Genç  Gibi OTOMOBİL sporlarında adından Sıkça söz ettiren kadınlar, başarılarıyla birçok kadına rol modeli olmaya devam ediyor .

 

 

Sarıkamış Rallisi Nefes Kesti

Bu yıl ilk defa varsayılan Sarıkamış Rallisi'nde seyirciler kaygan zeminde pilotların nefes kesen yarışında doyasıya heyecanlandı. Hakkı Ağaoğlu-Erkan Güleren birinci olurken Uğur Soylu-Kerim Tar ikinci, Ersin Yücesan-Doğukan Topkaya üçüncü oldu.

 

TOSFED tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel olarak tasarlanan araçla koşulan seyirci etabı ise ralliye damgasını vurdu. Kars'ın emekçi kadınlarını unutmayan TOSFED'de kitsel mesajla, keyfi cesaretini ve pistlere taşıması için de çağrıda bulundu.

 

 

 

“Dünyadaki adını duyuracak kadın yarışçılar yetiştirmek istiyoruz”

Erkek sporu olarak düşünülen otomobil sporları onu branşında olacak yer yeriniz önünde, ülkenin ardından sosyal ve kültürel seviyemizi temsil ediyorsanız, noktanız çok önemli biri oluyorken  TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı;  Dünya Kadınlar Günü'ne denk gelen Sarıkamış Rallisi'nde; “Dokunarak her yeri güzelleştiren emekçi kadınlarımız için farkındalık olmasını istedik. Çünkü kadın ve erkeğin aynı etaplarda, eşit şartlarda ve standart uygulamalarla beraber çalışmayı tercih etmek bir kaç spor dalından bir tanesi otomobil sporları. O zaman bu özel gün kitlesel farkındalık yaratabilmek için, ralli startında öncü araç dediğimiz otomobilimize özel giydirme yaparak, kadınlarımızın orada olduğumuzu hedef istedik. Bu anlamlı günde, Kadınlar Günü'ne dikkat çekmek için pilot koltuğuna oturmak benim için çok önemliydi. TOSFED olarak gerek sosyal sorumluluk projelerimizle gerek etkinlerimizle gençlerimizi ve daha fazlası için otomobil sporlarıyla tanıştırmak istiyoruz.

 

“TOSFED Yıldızını Arıyor projesine bu yıl daha fazla kadın başvurusu bekliyoruz”

 

Fiat ve Petlas sponsorluğunda hayata geçirilen TOSFED Yıldızını Arıyor projesine bu yıl daha fazla kadın başvurusu beklediklerini aktaran Eski şampiyon rallici ve TOSFED Yönetim Kurulu Üyesi Nisa Ersoy, “Bu yıl elemeler sonunda 10 erkek 3 kadın sürücü TOSFED desteği ile yarışmaya hak kazanacak. Büyük ilgi gören bu organizasyonun en cazip yanı finale kalan 13 gencin sezon boyunca FIAT otomobillerle hiçbir bedel ödemeden yarışacak olmaları. O nedenle otomobil sporlarına ilgi duyan 18-28 yaş arası gençlerimizin özellikle de kadınlarımızın başvurularını 31 Mart 2019’a kadar bekliyoruz”dedi.

 

 

TOSFED Kadınlar Komisyonu (TOSK) 8 Mart için Ankara’daydı

Türkiye'de otomobil sporlarının yeri var, daha iyi bir rol oynamaları yapıyor ... ... ve daha fazlası için, TOSFED'in mevcut alan faaliyetlerini düzenleyin (TOSK), 8 Mart Dünyası Kadınlar Günü etkinlikleri mevcut Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ndeydi . güvenlik ve otomobil sporları ile ilgili temel güvenlik verildiği Velinin Karnesi Nasıl? proje planlama ODTÜ'lü öğrencilere eğitim veren TOSK aynı zamanda Anıtkabir'i ziyaret ederken Atatürk mozolesine çilek bıraktı.

Kaynak BeraBera Pr

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.