Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-29 09:59:00

Çocuklarda corona virüsü neden nadir görülüyor

Dış Haberler, 29 Mart (HİBYA) – Çin, İtalya ve ABD'de corona virüsünden enfekte olmuş 100 bin hasta ele alınarak yapılan bilimsel çalışmaların sonuçları çocukların corona virüsüne yakalanmalarının çok nadir görüldüğünü ortaya koydu.

Corona virüsünden şimdiye kadar Dünya'da sadece bir kaç ölüm vakasına rastlanmış olması ''çocukların bağışıklık sistemlerinin tam gelişmemiş olmasına'' bağlanabileceği belirtiliyor.

Covid-19 hastası üzerinde bilimsel olarak yayınlanan 45 çalışmayı gözden geçiren Karolinska Enstitüsü'nden Profesör Jonas Ludvigsson çocukların covid-19 virüsünden neden nadiren hastalandıkları ve genellikle hastalığı hafif geçirdikleri konusunda iki teorinin olduğunu belirterek şunları söyledi;

''Çocukların yetişkinlerden farklı bir bağışıklık sistemi var. Koronavirüs bir vücuda yerleşme girişiminde bulunduğunda, diğer şeylerin yanı sıra akciğer hücrelerinin yüzeyinde bulunan bir enzime bağlanır. Bu enzime ACE2 denir ve çocuklarda gelişmez. Bu, çocukların neden nadiren enfekte olduğunu ve hastalanmadığını açıklayabilir.

''Başka bir açıklama, küçük çocukların genellikle diğer koronavirüsler tarafından , daha önceden de var olan ve sadece soğuk algınlığına neden olan corona virüslerini önceden almaları olabilir. Bu nedenle yeni korona virüsüyle daha iyi savaşabilir.'' .

Profesör Jonas Ludvigsson yeni çalışma ayrıca hafif kovido-19 semptomları olan çocuklarda muhtemelen akciğer radyografi veya bilgisayarlı tomografi yapmanın gerekli olmadığını gösterdiğini de sözlerine ekledi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.