Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-11 13:14:00

Eker Yelken Takımı’ndan uluslararası arenada büyük bir başarı daha

Süt ürünlerinde Türkiye’nin yenilikçi markalarından ve Türk sporunun en büyük destekçilerinden Eker, yelken takımlarıyla uluslararası başarılar kazanmaya devam ediyor. Eker Yelken Takımı, “Eker Kaymak” teknesiyle birlikte katıldığı J/70 Midwinter Şampiyonası’nda Corinhtian Sınıfı’nın birincisi oldu. Eker Yelken Takımı, bu başarısı sayesinde Monako’da gerçekleştirilecek 2021 Dünya Şampiyonası’na da katılmaya hak kazandı.

Gerçekleştirdiği spor organizasyonları, spor sponsorlukları ve çalışanlarının oluşturduğu takımlarla spor ekosistemine önemli katkılarda bulunan Eker Süt Ürünleri, yelken dünyasının en önemli organizasyonlarından 2020 J/70 Midwinter Şampiyonası’nda çok büyük bir başarı kazandı.

Amerika’nın en önemli üç yelken yarışından birinde kazanılan birincilik

Coral Reef Yacht Club ev sahipliğinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Miami kentinde gerçekleştirilen organizasyon, Amerika’daki en önemli üç yelken yarışından biri olarak gösteriliyor.

Eker Yelken Takımı, bu şampiyonada sınıf birincisi olarak 2020 yılına da güzel bir başlangıç yapmış oldu.

Takımın dümenciliğini Eker Süt Ürünleri Genel Müdürü Ahmet Eker yaptı

2020 J/70 Midwinter Şampiyonası’nda Corinthian Sınıfı birincisi olarak 2021 Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı da elde eden takımın dümenciliğini ise Eker Süt Ürünleri Genel Müdürü Ahmet Eker yaptı. Takımda kendisiyle birlikte Burak Zengin, Bilge Kerem Özkan ve Yaşar Doğa Arıbaş yer aldı.

Hava şartları ve denizin durumu sebebiyle çok keyifli bir yarış serüveni geçiren ekip, bu yarış sayesinde Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası için de önemli bir hazırlık yapmış oldu.

Corinthian Sınıfı’nda elde ettiği birincilik ile 2021 yılında Monako’da gerçekleştirilecek olan Dünya Şampiyonası’nda katılma hakkı elde eden Eker Kaymak, sadece amatör sporcuların yer aldığı yarışı, genel klasmanda ise 19. sırada tamamladı.

Eker yelken takımları, uluslararası organizasyonlarda ülkemizi başarıyla temsil etmeyi önümüzdeki günlerde de sürdürecek.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.