Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-24 09:29:00

Tam Faktoring, bu yılki büyüme hedefini %50 olarak açıkladı.

 2019 yılını alacak büyüklüğünde %38 büyüme ile tamamlayan Tam Faktoring, bu yılki büyüme hedefini de %50 olarak anons etti.

 

Tam Faktoring CEO’su Hakan Karamanlı; yaptığı açıklamada, firmanın 2019 yılındaki büyüme oranını değerlendirirken, 2020 ile ilgili hedef ve beklentilerini de açıkladı.

 

Hakan Karamanlı iki yılın karşılaştırmalı değerlendirmesini şu şekilde yaptı: “2019 yılı, Tam Faktoring açısından büyüme hızının tekrar arttığı bir yıl oldu. Alacak büyüklüğünde yüzde 38 büyüme gerçekleştirdik. Yakaladığımız ivmeyi devam ettireceğimizi öngörerek, 2020 yılı için de yüzde 50 büyüme oranı hedeflemekteyiz.

 

Tam Faktoring’in 2020 yılındaki büyüme hedefleri arasında, 5 şube daha açarak artı 150 kişi daha istihdam etmek var. Bu rakamlarla birlikte; şube sayımız 41’e, çalışan sayımız da 750’ye varmış olacak. Bu anlamda da ülkemizin istihdamına katkı yapmaya devam edeceğiz.

“Firmamızın büyüme hızındaki en önemli etkenlerin başında çalışanlarımıza yatırım yapmamız geliyor. Çalışan mutluluğuna çok önem veriyoruz, şu anda görev yapan 36 şube yöneticimizden 26 tanesini kendi içimizden yetiştirdik ve bununla gurur duyuyoruz.

 

Büyümemizin arkasındaki ikincil güç olarak kendi AR-GE merkezimiz sayesinde yapay zeka ve analitik teknolojilerini etkin kullanmamızın bulunduğunu söyleyebilirim. Bankacılık dışı finans kurumları arasında ilk AR-GE Merkezini kurmaktaki amacımız teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak esnaf ve KOBİ’lerin risklerini daha iyi yönetebilmelerine ve kısa vadeli finansman ihtiyaçlarını karşılamalarına yardım edecek çözümler geliştirmek.

 

Biz AR-GE’yi şirketimizi daha akıllı hale getirebilmek için kullanıyoruz. Kredi veren her finansal şirket gibi bizim de en önemli işimiz kredi kalitemizi doğru yönetebilmek. Bunu sağlamak için ilk iş olarak AR-GE merkezinde veri analitiği ve yapay zeka teknolojileri kullanarak risk değerlendirme altyapısı için çözüm geliştirdik. Dört yıldır sürekli yenilenerek çalışan bu kredi değerlendirme uygulamamız sayesinde hem müşterilerimize sanileyer içerisimnde cevap verebiliyoruz hem de 2016 yılında binde 5, 2017 yılında binde 3, 2018 yılında binde 9 ve 2019 yılında binde 5 karşılıksız kredi oranı ile çalışmayı başardık. Böylece kredi değerlendirme yapısının sağlamlığının bize verdiği güvence ile büyümemize çok daha rahat bir şekilde hız verebildik.

 

Ayrıca bu sene müşterilerimizin bizimle çalışırken aldıkları kararlarının kaynağına inip bilinçaltlarını daha iyi anlayabilmek amacı ile bir çalışma yaptık. Nöropazarlama konusunda uzman Think Nero firması hem müşterilerimiz hem de potansiyel olarak gördüğümüz bir grup işletme yöneticisinin kafalarına elektrotlar takarak beyin EEG verilerini topladı. Bir anlamda hem mevcut müşterilerimizin hem de bizi hiç tanımayan işletmelerin kalbine giden yolun ipuçlarını elde etmiş olduk. 2020 yılı bu ipuçlarını aksiyonlara çevireceğimiz bir yıl olacak.

 

Tam Faktoring olarak tümüyle en küçük işletmeleri hedef alan ve bir çeşit mikro kredi diyebileceğimiz bir iş modeline sahibiz. Firmamızın ortalama işlem büyüklüğü 25 bin TL ve olabildiğince yaygın ve fazla müşteriye hizmet vermeye odaklanmış durumda. 2019’da 35 bini aşkın müşteri, faktoring işlemi yaparken Tam Faktoring’i tercih etti. Bu rakam, faktoring işlemi yapan yaklaşık her 3 kişiden 1’inin Tam Faktoring ile çalıştığı anlamına geliyor.

 

Yeni müşteri kazanımı için ilk hedefimiz müşteri memnuniyetimizi arttırarak “tavsiye edilen” faktoring şirketi konumumuzu pekiştirmek. 2018 yılında krizin derinleştiği, finansal şirketlerin kredi vermeyi durdurduğu zamanlarda bile bir gün durmadan müşterilerimizi desteklemeye devam ettik. Bu davranışımızın müşterimiz gözünde yarattığı olumlu algıyı korumak istiyoruz. Müşterilerden gelen her türlü öneri ya da geri bildirimi önemsiyor, en üst düzeyde değerlendiriyoruz. Hatta bu kanallardan bize şikayet bildiren müşterilerimizin %50’sinin bizimle çalışmaya devam ettiğini görüyoruz ki bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.

 

Hedef kitlemiz KOBİ’lere bakacak olursak; KOBİ’lerimizin bir taraftan işletme sermayesi sorunları var, diğer taraftan nakit akışını düzenlemekte zorluk çekiyorlar. Kredi erişim olanakları ise kısıtlı. Türkiye’de ticaret vadeli ödeme sistemi üzerine kurulu. İşletmeler, birbirleriyle ticaret yaparken çek kullanıyorlar. Yeni kurulan işletme için bu durum önemli bir sorun haline gelebiliyor. Müşteri profilimize baktığımızda, yüzde 40’ı son 2 yılda kurulmuş genç işletmeler. Yüzde 60’ı genel finansal kurumlarca makbul kredi notuna sahip değil, hatta yüzde 36’sının finansal problemi var.

Bu çerçeveden baktığımızda ticaret yaparken bize ihtiyaç duyan çok fazla sayıda işletme var ve bizim de onlara ulaşıp yardımcı olmamız gerekiyor. Bunu sağlamak için Teknoloji’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz. 2020 yılında fintech’lerle işbirliğini geliştirdiğimiz bir yıl olacak.”

“Tam Faktoring sermaye yapısı en güçlü şirketlerden birisi.”

Tam Faktoring olarak sektörde en yüksek sermayeye sahip şirketlerden biriyiz. Borçlanmamızı olabildiğince farklı kaynaklardan yaparak çeşitlilik yaratıyoruz. 2019 yılının hemen başında EBRD’den 100 milyon TL tutarında 3 yıl vadeli kredi kullandık. Ocak başında başarılı bir tahvil ihracında bulunduk. Hem yurt içi bankalarımız hem de bizim müşteri segmentimiz dışında çalışan diğer faktoring firmaları bizim en önemli fonlama kaynağımız.”

Tam Faktoring hakkında:

Tam Faktoring, 2012 Mayıs ayı sonunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan faaliyet iznini alarak Haziran ayında müşterilere hizmet vermeye başlamıştır. EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ortaklığı ve güçlü sermaye yapısı, 600’ü aşkın çalışan sayısı ve 36 şubesiyle Türkiye’nin 23 farklı ilinde hizmet vermektedir. Ödenmiş sermayesi 116.820.442 TL olan Tam Faktoring, güçlü mali yapısı, teknolojiyi takip eden yenilikçi yaklaşımı (AR-GE merkezi olan tek faktoring şirketi), müşteri odaklı çalışma anlayışı ve güvenilir kurumsal kimliği ile sektörün öncü firmaları arasında yer almaktadır


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.