Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-15 09:08:00

Akademisyenlerden ev orkestrası

Korona günlerinde Dünya Sanat Günü unutulmadı

Maltepe Üniversitesi Konservatuvarı öğretim üyeleri, salgın nedeniyle evlere sığındığımız bu zor günlerde, “15 Nisan Dünya Sanat Günü”nü unutmadı. Akademisyenler, gelmiş geçmiş en iyi klasik müzik yapıtları arasında yer alan ‘Sarabande’ eserini; evlerinden, her biri ayrı bir enstrüman çalarak, aynı anda yorumladı.

 

Maltepe Üniversitesi Konservatuvarı akademisyenlerinden oluşan Maltepe Üniversitesi Ev Orkestrası, 15 Nisan Dünya Sanat Günü'nde “evde sahne aldı”. George Frideric Handel'in unutulmaz Sarabande eserini çeşitli enstrümanlarla yorumlayan akademisyenler, Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında evde geçirilen zor günlerde sanatın ruhuyla moral vermeyi amaçlıyor.

 

Leonardo Da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan, Türk sanatçıların önerisiyle UNESCO tarafından 2012 yılından bu yana Dünya Sanat Günü olarak kutlanıyor. Aynı zamanda 14 Nisan, eser sahibi Handel'in de ölüm yıldönümü. Handel’in ölümsüz eseri, icra edildiği her dönemde dinleyenlere ilham vermiş notaları barındırıyor.

 

Her akademisyenin kendi evinde bir enstrüman çalarak aynı anda yorumladığı eserin özgün hali, Maltepe Üniversitesi’nin tüm sosyal medya hesaplarında yayınlandı. Orkestrada yer alan akademisyenlerin isimleri ve enstrüman dağılımları şöyle:

 

I. Flüt: Dr. Öğr. Üyesi Aysu Zehra Şanver

II. Flüt: Arş. Gör. Damla Akan

I. Keman: Doç. Dr. Bahar Büyükgönenç Polat

II. Keman: Arş. Gör. Göksel Coşgun

Viyola: Öğr. Gör. Orhan Çelebi

Viyolonsel: Öğr. Gör. Çağlayan Çetin

Piyano: Arş. Gör. Cem Babacan

Düzenleme: Arş. Gör. Salih Kartal

Mix & Mastering: Arş. Gör. Hüseyin Yücebağ

Kaynak:Vanilla Media
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.