Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-13 12:15:00

FX Gün içi analizi

USD/TRY: OPEC ve müttefikleri üretim kısıntısında anlaşırken, Avrupa piyasaları, Hong Kong ve Avustralya gibi bazı Asya piyasaları bugün tatilini sürdürüyor. Minneapolis Fed Başkanı, etkili bir tedavi ve aşı bulunmadığı sürece salgının tekrar artış gösterme olasılığı yüzünden ABD ekonomisinin 18 ay boyunca kapanmayla karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Yurtiçi gelişmelere baktığımızda, BDDK vadede TL satım ve alım yönünde, yabancılarla gerçekleştirilen swaplara sınırlama getirdiğine yönelik haber akışı taki edildi. Buna göre vadede TL alım yönünde bankaların yurtdışı yerleşiklerle yaptıkları para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlem tutarları toplamının, en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının %1'ini geçemeyecek. Vadede TL alım yönünde daha önce farklı vadeler için farklı dikkate alınma oranları uygulaması da kaldırıldı. Fiyatlamalara baktığımızda ise, geçen haftayı 99,5'ten kapatan Dolar endeksi (DXY) şu sıralar 99,3'lerde seyrediyor. Gelişmekte Olan Ülke para (GOÜ) birimleri ise hafif baskı altında haftaya başlarlarken,  Dolar / TL şu dakikalarda yükseliş eğiliminde ve 6,78 civarında hareket ediyor.  Kurda, 6,80 seviyesinin üzerinde bir hareketlenme görülmesi durumunda, 6,84 tepki gelebilecek direnç olarak izlenebilir. Diğer yandan, aşağı yönlü hareketlerde 6,70 seviyesinin altında 20 günlük hareketli ortalamanın yakın seyrettiği 6,60 hedef olabilir. Yurt içinde bugün TSİ 10'da şubat ayına ilişkin cari işlemler dengesi ve sanayi üretim verisi takip edildi. Buna göre, Cari işlemler dengesi, Şubat ayında 1,23 milyar dolar açık verirken (Beklenti 1,2 milyar dolar idi) Sanayi üretimi yıllık %7,5 arttı (Beklenti %7,2 idi). Bugün TSİ 18.05'te St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın, TSİ 19.30'da Chicago Fed Başkanı Charles Evans'ın ve TSİ 22'de Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'in konuşmaları takip edilecek.


EUR/USD: Geçen hafta Dolar'daki baskıyla birlikte, Avrupa Birliği Maliye Bakanlarının koronavirüsün ekonomik etkilerini azaltabilmek için, 540 milyar Euro'luk kurtarma paketi üzerinde anlaştığını açıklamasıyla,  1,10'a doğru yükseliş kaydeden parite Cuma gününü 1.0936'dan kapattı. Şu aşamada,  1.0934'te seyreden parite, Dolar'daki zayıflıkla birlikte,  1,09 desteğinin üzerinde tutunarak 1,1035 seviyesini hedefleyebilir. Ana direnç ise 1,1060 seviyesindeyken, olası düşüşlerde 1,09 desteğinin altında 1,0850 tepki gelebilecek destek olarak takip edilebilir.


XAU/USD: Haftaya alıcılı bir görüntüyle başlayan Ons Altın, DXY'ın aşağı yönlü hareketinden ve zayıf risk iştahından destek bulduğu söylenebilir. Şu aşamada, mevcut fiyatlamalar kapsamında, Ons Altın'da yükseliş 1.710 seviyesine kadar sürebilir. Diğer yandan, olası düşüşlerde 1.670 yakın direncinin kırılması durumunda 1.650 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir.

 

Kaynak:Ziraat Yatırırm
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.