Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-11 09:55:00

Vaka sonrası ilk gün

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün 15:00de TBMM'de bilgilendirme toplantısı yaptı. Açıklamalarda;

 

-"Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek ve şu an sadece şunu söyleyebiliriz, bu virüs tespit edilebilmiş değil"

- "Türkiye'de tespit edilen bir vaka olmadığını net söylüyoruz. Ama ülkeye giriş için anormal bir risk taşıyor"

- "Bu süreçte bu enfeksiyonun dışarıdan geleceğini düşünüyoruz veya gelmiş olduğunu düşünüyoruz. Tespit edemediğimizi söylüyoruz ama bugün yarın tespit etmeyeceğimiz anlamına gelmez"

- "Önümüzdeki bir aylık zaman dilimini özellikle bu anlamda daha farklı geçirmemiz gerekiyor. Daha az temaslı, yurt dışına mümkün mertebe gidilmeyen, mümkün mertebe evde kendisini izole eden ve yaşlılarla özellikle temas içinde olmayan bir dönemi geçirmemiz gerekiyor" dedi.

 

Yurtdışı piyasalara paralel güne artı başlayan borsa, açıklamalar sonrasında eksiye döndü. BIST100 Endeksi 106 bin seviyesinden 101 bin seviyesine indi. Akşam 00:30'da Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü açıklandı. 3-10 Nisan resmi okul tatilinin erkene çekilmesi için MEB ile görüşülecek. 

 

Sağlık bakanlığının COVID-19 ile ilgili bilgilendirici broşürlerine https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/bulasici-hastaliklar/2019-n-cov/liste/2019-ncov-afis-ve-brosurler.html  adresinden ulaşılabilir.

 

Bugünün gündeminde; 10:00’da Cari açık verisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 11:00’deki Ak Parti grup toplantısı, 13:00’de yeni kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi’nin tanıtım toplantısı bulunmaktadır. 

 

STRATEJI

 

BIST100 Endeksi yoğun veri gündemi ile destekleri zorluyor. Yukarda 104,500 seviyesi önemli bir nokta olarak takip edilebilir.

Kaynak:Alnus Yatrım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.