Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-02 11:17:00

Koronavirüs'te son gelişmeler: Ölü sayısı 3 bini aştı

Koronavirüs'ten hayatını kaydedenlerin sayısı 2 Mart Pazartesi saatt 10.40 itibarıyla 3.057'ye çıkarken dün 74, Cumartesi günü de 54 kişi yaşamını yitirdi.

Salgın nedeniyle ölenlerin sayısı büyük çoğunluğu Çin'de olmak üzere 3 binin üzerine çıkarken, küresel çapta Antarktika hariç tüm kıtalarda olmak üzere 88 bin kişinin de enfekte olduğu bildiriliyor.

Koronavirüs salgını ile ilgili son gelişmeler şöyle:

  • İran’da 11 yeni ölüm vakası oldu. Toplam ölüm sayısı 54’e çıkarken, İran, Çin'den sonra en çok ölümün yaşandığı ülke oldu.
  • Endonezya son olarak iki vaka açıklayarak, salgının sıçradığı ülkeler arasına girdi. Salgının yene göründüğü diğer ülkeler şöyle: Katar, Çek Cumhuriyeti, İskoçya ve Dominik.
  • Avrupa'da salgının merkezi haline gelen İtalya’da vaka sayısı 1.694’e çıktı. Fransa'da ise enfekte olanların sayısı 130 olurken, Louvre Müzesi'nen personeli yapılan oylamada müzenin geçici olarak kapatılmasına karar verdi.
  • ABD'de ölü sayısı 2’ye çıktı. Washington'da bir hasta yaşamını yitirirken, Florida, New York ve Rhode Island’da enfekte olanlar var.
  • Güney Kore'de ömü sayısı 26, vaka sayısı 4.200'e çıkarken, hükümet salgının başlamasına neden olduğu belirtilen dini topluluğun liderlere hakkında suç duyurusunda bulundu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.