Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-18 16:04:00

Altın daha popüler olmaya aday

Değerli metaller ya da kıymetli madenler diye söze başladığımızda, hemen hemen herkesin aklına Altın ve Gümüş gelmektedir. Para yönetimi gerçekleştiren traderlar, 2019 yılının özellikle ikinci yarısından itibaren Fed’in genişleyici para politikası tavrı ve faiz indirimlerine yeşil ışık yakması sebebiyle Altın ve Gümüş fiyatlarında önemli bir başlangıç yapmasını sağladı.

Ons Altın, 2019 Haziran Fed toplantısı sonrasında başlattığı çıkışı ABD – İran gerginliğinin de desteği ile 6 yıllık ayı piyasasına son verdi. Gümüş ise gecikmeli olarak 2019 Ağustos tarihinde orta vadeli negatif trend görünümüne yeni bir ralli oluşumu için önemli bir adım attı.

Altın Gümüş’e göre daha popüler bir yatırım aracı olmakla birlikte, fiyatlama reaksiyonu takibinde Altın – Gümüş Rasyosu bize bu dengenin bozulup bozulmadığını görebilmemize imkan tanıyor.

1 ons altın almak için kaç ons gümüş gerektiğini gösteren Altın – Gümüş Rasyosunu basit matematiksel mantığı ile düşündüğümüzde, rasyonun yukarı yönlü bir çıkış oluşturması Altın’ın Gümüş’ten daha popüler olduğunu, rasyonun aşağı yönlü bir hareket izlemesi durumunda ise Gümüş’ün Altın’dan daha popüler olduğu anlamına gelmektedir.

 

2019 Temmuz’da test ettiği 92 seviyesi ile 1991 – 1993 yıllarına dönen rasyo, ilgili bölgede gerçekleştirdiği negatif görünüm ile Gümüş’ün daha popüler olmasını sağlamıştı. Ancak mevcut düşüşlerin sınırlanması ve yılın sonu itibariyle yukarı yönlü reaksiyonuna kaldığı yerden devam etmesi, Ons Altın’ın daha popüler bir varlık olmasına imkan tanımıştır. Bu tutum rasyonun 30 yılın zirve seviyesine doğru olası çıkış ihtimalini güçlendirmektedir. İlgili zirve öncesinde de 2019 Temmuz’daki zirve seviyesine yakınsama ihtimali de kısa vadeli olarak gündemimizde yer almaktadır.

 

Altın fiyatının daha popüler olabileceğine yönelik beklentilerin güçlendiği bir ortamda kıymetli madene ilişkin pozitif trend görünümü güncelliğini ve önemini korumaktadır. Gümüş ile birlikte yukarı yönlü çıkışını trendsel anlamda sürdüren Altın’da kısa vadeli olarak 1590 dolar üzerindeki olası reaksiyon, son zirve 1610 ve orta vadeli hedef bölgemiz 1625 seviyesine doğru olası çıkış düşüncesini destekleyebilir. Gümüş ise 16,95 seviyesi üzerinde kaldığı müddetçe kısa vadeli olarak 18,55, orta vadeli olarak da 2019 Eylül zirvesi 19,56 seviyesine doğru pozitif trend görünümüne devam etmek isteyebilir.

Corona virüs belirsizliği, güçlenen Dolar’ın başkanlık seçimi öncesinde Trump üzerindeki baskısı, Avrupa ekonomisine yönelik iyileşmelerin çok etkin bir görüntü sunamaması ve önemli merkez bankaların para politikasına yönelik genişleyici tavrın sürdürebileceği beklentisi, 2020 yılının Altın ve Gümüş varlıklarına yönelik popülerliğinin güçlenmesine imkan tanıyabilir. Ayrıca burada Altın, Gümüş’e göre rasyonun da desteklediği üzere daha popüler bir görüntü sunması, beklentimiz doğrultusunda yer almaktadır.

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 soundhaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.